Blog bydlení

Levné bydlení? Získejte je v dražbě!

Mít vlastní bydlení - ať už ve vysněném rodinném domku se zahrádkou, v bytě zařízeném podle nejnovějších trendů a nebo do začátků získat výhodně alespoň pozemek, který bude plnit zpočátku funkci zahrady a později na něm vyroste dům - to jsou sny, které se mohou stát skutečností. A navíc i za výhodnou cenu. Zkuste dražbu nemovitosti a získejte tak i garáž, chatu, chalupu či lukrativní komerční prostory k podnikání!

 

Dražba nemovitosti – výhodná cesta k vlastnímu bydlení, relaxaci i podnikání

 

Jak na přehledném internetovém portále eDražby.cz zjistíte, vydražit můžete majetek od garáže, přes byt, dům, chalupu, pozemek až po prostory k podnikání. Největší předností každé dražby je nízká a přívětivá cena nabízené nemovitosti. Dlužník – ať už dobrovolně či nedobrovolně - nutně potřebuje svůj majetek rychle prodat a tak se cena, za kterou můžete nemovitost získat, stává velice výhodnou – tedy především samotná vyvolávací cena. Ta začíná často již na dvou třetinách tržní ceny nemovitosti, a pokud se na dražbu dostavíte sami, můžete tak nemovitost získat již za vyvolávací cenu. Navíc předmětem dražby nebývá jen majetek vlastníků nemovitosti, kteří se ocitli ve finanční tísni, ale takto často prodávají zcela nové nemovitosti i developeři v případě, že nenašli nové majitele pro své reality. Díky tomu, že je dražební řízení rychlé, prodají volné jednotky či dokonce celé domy a noví majitelé získají zcela nové a moderní bydlení výhodněji, než za původní nabízenou cenu developerem.

 

Nevýhody? Nehrozí, když se dobře připravíte!

 

S vyvolávací cenou nelze nijak hýbat a to do jaké výše přihazujete je pak jen na vás, takže co se týká finanční stránky věci, nemusíte se ničeho obávat – vždy víte, na čem jste. Potíže by mohly nastat – i když ve zcela výjimečných případech - pouze v neúplnosti poskytnutých údajů. Proti tomu se ovšem můžete snadno a efektivně bránit. Nejprve vždy začněte dobrým nastudováním dražební vyhlášky a informace v ní si ověřte, případně požádejte exekutora o doplnění. Základem je především ověření případných závazků vztahujících se k nemovitosti v podobě případných věcných břemen a nájmů. Druhou podstatnou věcí je také využití prohlídky nemovitosti, která je v dražební vyhlášce vždy předem stanovena. Jen tak na vlastní oči zjistíte skutečný stav nemovitosti a klidně si sebou můžete vzít i odborníka v oboru, který vám dokáže říci, zda je výhodné nemovitost koupit a kolik také případně budete muset investovat do její rekonstrukce či stavebních úprav.

Názory

Přidat názor