Blog bydlení

Málo místa v kuchyni? Chytré židle a stoly znají řešení!

Pokud patříte mezi majitele kuchyně miniaturních rozměrů, pak určitě bojujete nejen s pohodlným vařením, ale také samotnou konzumací snídaní, obědů i večeří. Nemáte-li místo pro prostorný a plnohodnotný jídelní stůl ani v obývacím pokoji, pak jistě oceníte přehlídku multifunkčních stolů a židlí, které si s malým prostorem zaručeně poradí.

 

Variabilita, která šetří prostor a k tomu vypadá skvěle

 

Představa stolování na skládacím či stohovatelném nábytku byla ještě nedávno téměř nemyslitelná a z pohledu kultury stolování naprostým faux pas. I tento praktický a funkční nábytek však podlehl módní vlně pokroku a tak po estetické i designové stránce splňuje i ty nejnáročnější kritéria vzhledu i komfortu. Ergonomicky tvarované sedáky, kterým nechybí na přání ani měkké čalounění a také využití různých materiálů od dřeva, kovu až po plast, které se vzájemně dokáží i doplňovat – to jsou skládací i stohovací židle, na které je radost usednout a stoly, na nichž jídlo chutná i vypadá báječně.

 

Skládací nábytek šetří místo naprosto dokonale

 

Pokud jste na tom s centimetry v kuchyni skutečně na štíru, židle a stůl, které snadno složíte, rozhodně oceníte. Skládací židle v mžiku složíte i rozložíte, zaberou minimum místa a snadno je pověsíte nejen na zeď, ale šoupnete i pod kuchyňskou linku či uložíte na horní skříňky. Zkrátka, když je zrovna nepotřebujete, nemusí vám překážet. Co se materiálu týká, oblíbené jsou varianty z tvrzeného plastu, s kovovou konstrukcí, které jsou nejen snadné na údržbu, ale také lehké. Výjimkou samozřejmě nejsou ani skládací židle ze dřeva, ale také oblíbeného umělého ratanu. Skládací stůl pak nemusí být jen takový, který dle potřeby zvětšíte či zmenšíte dle počtu strávníků, ale také můžete sáhnout po variantě, kterou zcela sklopíte a získáte tak cenný prostor, nebo naopak stejně lehce připravíte k užívání.

 

Kam se vejde jedna židle, tam slaví úspěch židle stohovací

 

Nejste-li příznivci skládacích židlí, stačí vybrat druhou oblíbenou variantu, a to jsou židle stohovací,

kterých můžete mít přímo v kuchyni tolik, kolik potřebujete – snadno je totiž vyskládáte jednu na druhou. Aktivně tak můžete využívat přesně takový počet, který potřebujete. Díky preciznímu zpracování navíc stohovací židle dokáží vaši kuchyni ozvláštnit a dodat ji zajímavou atmosféru. Ne všechny musí mít navíc opěrku, skvěle vám poslouží i stohovací stoličky bez opěrky, které ještě mnohem více šetří místo. Stohovací židle vynikají jednoduchým designem a přitom pestrou paletou barevných tónů. Pokud hledáte jídelní stůl, i v této sekci naleznete pár skvostných kousků. Oproti židlím se na sebe neskládají doslova v pravém slova smyslu, ale zasouvají se pod sebe a často je najdete pod názvem hnízdové stolky – ať už do kuchyně či jako konferenční stolky do obývacího pokoje.

Názory

Přidat názor