Blog bydlení

Miminko na cestě? Nejvyšší čas připravit vaše obydlí na příchod vysněné ratolesti!

Ať už jste právě objevila dvě čárky na těhotenském testu a nebo už pár dní cítíte pohyby vašeho zlatíčka, které zatím čeká na vstup do života v teple a bezpečí vašeho bříška, určitě začnete přemýšlet, nebo už usilovně dumáte, jak své hnízdečko lásky vylepšit a vyšperkovat tak, aby se vaší rozrůstající se rodince dobře bydlelo. Nebojte, nejste v tom s nastávajícím tatínkem sami – přinášíme vám pár nezbytných kroků k dokonalé rodinné pohodě a atmosféře i s novým roztomilým obyvatelem.

 

Dětský pokoj jako z pohádky

 

V prvních dnech a měsících života bude váš mrňousek nejspíše ve vaší bezprostřední blízkosti, přesto mu už můžete připravit jeho vlastní pokojíček, který může přes den sloužit jako herna. Dopřát mu můžete jeho vlastní dětský koutek přímo ve vaší ložnici, kde bude dostatek místa nejen na hračky, ale také na spoustu oblečení i všech potřeb pro miminko. Základem výbavy je bezesporu dětská postýlka, ale také úložný prostor – jako ideál se tak jeví komoda spojená s přebalovacím pultem, kde najdete vše potřebné na jednom místě. Hodit se vám budou i různé chytré závěsné systémy, poličky i boxy, které dokáží s dítkem růst a budou tak plně využity.

 

Aby bylo dítko nejen v bavlnce, ale také v bezpečí...

 

Bezpečnost vašeho miminka je s láskou a péčí o něj vždy na prvním místě. Nikdy tedy nezapomeňte zabezpečit především případné schody praktickou zábranou. Dětská vrátka dokáží i zajímavě oživit interiér a zároveň se postarají o bezpečí dítka nejen v blízkosti schodů, ale s úspěchem je můžete použít v podstatě kdekoli v bytě. Vybírejte ale takové, které zvídavé dítko nemůže skutečně samo otevřít díky bezpečnostní pojistce proti otevření. Dalším oblíbeným kouskem nábytku, který ostatně můžete využít i v teplých dnech na vaší terase či dokonce přímo na zahradě, jsou nejrůznější dětské ohrádky. Díky nim si bude mít dítko kde bezpečně hrát, když vy potřebujete uvařit či uklidit nebo chcete jen dítku dopřát hru či odpočinek. Dětské ohrádky jsou navíc po designové stránce velice zajímavě a nápaditě řešené a leckdy jsou to kousky, s kterými rádi oživíte nejen svůj obývací pokoj.

 

Ach ty rohy, kabely a další nástrahy

 

Možná budete mít klidné dítko, které si nepotrpí na průzkumné výlety po bytě v batolecím věku, ale dost možná budete mít malého neposedu, kterého bude zajímat vše, co vypadá zajímavě a hlavně co se nesmí. Proto svou domácnost prohlédněte očima dítěte a zabezpečte s dostatečným předstihem zásuvky elektřiny, volně se povalující elektrické kabely a také vše, co by dítko mohlo stáhnout na zem ze stolů či poliček. I takové zásuvky jsou pro dítko velkým lákadlem a tak nejen, že je rozumné opatřit je dorazy proti přiskřípnutí drobných dětských prstíků, ale také mechanismem, díky kterému je dítko bez vaší pomoci nemůže vůbec otevřít a nehrozí tak, že by si z nich chtělo vyrobit schodiště, aby dosáhlo na hračku na poličce. Ostatně veškerý nábytek je nejvyšší čas důkladně připevnit ke zdi, aby nedošlo k jeho převrhnutí na vašeho malého prince či princeznu. Na ostré hrany nábytku a rohy stolu naštěstí existují praktická a také esteticky velice zajímavé – a leckdy i vtipné – chrániče, které ochrání hlavičku vašeho dítka a koneckonců i samotný roh nábytku.

Názory

Přidat názor