Blog bydlení

Moře, vítr a slunce u vás doma? To je řecký styl bydlení v plné kráse!

Dostatek světla a bílá barva až oči přechází, sluneční paprsky doslova všude, uklidňující modrá barva notující si s vůní moře a jemňoučké záclonky jako dech, vlající si v letním vánku – to jsou nejčastější věci, které nás napadnou při představě bydlení na řeckých ostrovech.

 

Lehkost, přívětivost a pohoda

 

Ano, středomořská dovolená je splněným snem, který si snadno můžete dopřát i ve svém království – tedy alespoň co se zařízení interiéru týká - lenošení a rodinná pohoda bude už skutečně jen a jen na vás. Řecký styl bydlení je nenásilný, čistý a doslova decentní. Pokud si zakládáte na pestrosti a větším množství nábytku i doplňků, nebude pro vás takový interiér tím pravým, ovšem, stačí pár chytrých triků v podobě vestavěných polic, skříní a komor a dost možná se v tomto stylu sami najdete. Kdo by také stylu, který doslova vybízí k relaxaci, odpočinku a dobré náladě odolal.

 

Světlo a modrá barva jako ty nejlepší doplňky

 

Řecko je plné slunce a všudepřítomného světla, které samo o sobě dokáže vykouzlit pohodovou atmosféru a úsměv na tváří. I když v našich končinách nemáme tolik sluníčka, moře ani písčité pláže, přesto si iluzi středomořské Provence, Itálie či Řecka lehce zvládnete vykouzlit i doma. Základem je bílá barva – doslova od nevidím do nevidím – lehce a něžně doplněná barvou modrou, ale také decentní žlutou a levandulovou. Zásadou je vždy zvolit teplé tóny, které navodí atmosféru tepla, moře a přírody všude kolem nás. Dostatek přírodního světla umocní tyto tóny a tak pokud to jen trochu lze, zvolte do svého příbytku velká okna, případně interiér doplňte velkými zrcadly či umělým osvětlením – díky všem těmto aspektům získáte vzdušný a opticky prostorný interiér.

 

Vaše srdce i domov bije ve stejném rytmu s přírodou

 

A tak kromě nezbytné živé květinové dekorace nesmí chybět ani nábytek z přírodních materiálů, nejlépe z ratanu či dřeva kombinovaného s kovem. Vždy však myslete na to, že nábytek v tomto stylu rozhodně nesmí zabírat příliš mnoho místa ani působit těžkopádným a příliš masivním dojmem – ubíral by totiž na přednosti řeckého stylu, kterou je vzdušnost a světlost. Za nejlepší doplňky v řeckém i středomořském stylu platí nejvíce mušle, lastury, živé květiny v květináči, nejlépe citrusové plody či rovnou olivovník. Vsadit můžete i na oblíbenou patinu, starodávné vzory, textilie s námořnickými vzory a také oblíbenou a typickou mozaiku, která bude slušet nejen vaši koupelně, ale i rámu obrazu či zrcadla.

Názory

Přidat názor