Blog bydlení

Na co se připravit, když chcete bydlet v podkroví

Atmosféra plná romantiky, jedinečný architektonický prostor s puncem originality a neokoukanosti – to je bydlení v podkroví. Bydlení, díky kterému získáte obytné prostory navíc a také možnost vlastní seberealizace. Navíc ušetříte i nemalé finanční prostředky, které můžete investovat do zařízení podkrovního prostoru. Podkroví je zkrátka nadčasový prostor, který můžete klidně i svépomocí přebudovat na úchvatný domov s velkým D.

 

Proč podlehnout kouzlu podkrovního bydlení

 

Bydlíte-li v rodinném domku a vaší početné rodině se nedostává dostatek místa, je přebudování nevyužité půdy v podkrovní bydlení bezesporu vyřešením vašeho trápení. I pokud bydlíte v bytě ve starší zástavbě a nad vámi se rozprostírá půdní prostor, který leží ladem, můžete získat luxusní bydlení i přímo v centru města. Opomenout nesmíme ani finanční stránku věci – přebudování půdy v plnohodnotný obytný prostor je vždy cenově výhodnější než zakoupení klasického bytu či přístavba další bytové jednotky v domě. Nemusíte totiž utrácet za střechu, ani stěny – vše už máte připraveno, navíc ozvláštněno jedinečnou šikmou střechou čekající na vaši kreativitu a fantazii.

Podkrovní bydlení tak nabízí netradiční interiér a také kouzlo světla, které je díky střešním oknům vždy více než půvabné. Dokáže se dostat doslova do všech koutů a na všechny předměty v místnosti dopadá pod neotřelým úhlem – díky němu je pobyt v podkrovním bytu vždy uklidňující a jedinečné. A hlavně – podkrovní byt je vždy daleko od prachu a ruchu z ulice a poskytne vám tak tolik vzácné soukromí a klid.

 

Na co si dát pozor

 

Vždy se najdou slabá místa každého bydlení – u toho podkrovního to nejčastěji bývá sluníčko a déšť. Podkrovní byt je důležité dobře zaizolovat a ochránit tak interiér před letním přehříváním a také zimním zbytečným únikem tepla. Podkrovní byt také vyžaduje promyšlené zakročení proti nežádoucím slunečním paprskům, které by se rády zabydlely uvnitř. Pomoc je snadná – kvalitní zastínění si se sluníčkem poradí. Když se sluníčko schová za mraky a přijde déšť, jeho bubnování na nekvalitně provedeném odhlučnění a izolaci střechy či nevhodně zvolených střešních oknech se může změnit v nervy drásající koncert. Pokud si však necháte poradit odborníky a zvolíte vhodné výrobky i izolaci, i déšť pro vás bude rajskou hudbou.

 

Jak podtrhnou jedinečnost podkroví?

 

Nadčasovým materiálem je bezesporu dřevo, které se do tohoto stylového prostoru nepochybně hodí nejlépe. Dřevo je přírodní materiál, teplý a útulný, který se směle stane základním stavebním prvkem vašeho podkroví. Od krovů, trámů až po podlahy a samozřejmě také samotný nábytek – dřevo jednoznačně vašemu podkroví dodá punc elegance. Atypický sklon střechy se prolíná i v liniích nábytku ze dřeva a dodává prostoru originalitu i šmrnc. Zvolíte-li navíc dřevo světlých tónů a odstínů, můžete si dopřát pestré doplňky a stále bude vaše nové bydlení působit vzdušně a svěže.

 

 

 

 

Názory

Přidat názor