Blog bydlení

Nákup nemovitosti, to je investice do budoucnosti

Mít svou střechu nad hlavou, to je snem každého z nás. Ať už to bude nový rodinný domek, chaloupka v příjemně poklidné přírodě, garsonka či mezonetový byt – bude zkrátka náš. A když se daří a peněz se dostává i krapet víc, než chceme utrácet, nabízí se skvělá pojistka pro naši budoucnost – nákup nemovitosti, jako rafinovaná zadní vrátka.

 

Nemovitost nemusí sloužit jen k vlastnímu bydlení

 

Své bydlení už máte, finančně se vám daří a tak přemýšlíte, že by vůbec nebylo špatné chytře investovat? Pak si pořiďte dům, byt či chalupu a pronajímejte ji nebo rekonstruujte a prodejte následně mnohem výhodněji. Začíná se vám zdát, že vaše budoucnost září veselými barvami? Máte pravdu – nemovitost vám totiž může vynášet pravidelné měsíční zisky po mnoho let a zajistit vás tak pro případ chudých let, stejně jako zpříjemnit váš důchodový věk. Ostatně, mít své vlastní prostory pro soukromé podnikání také není k zahození. V případě, že chcete do nemovitosti investovat další finanční prostředky a zrekonstruovat ji, dobře si vždy promyslete, kolik vás takový zásah bude stát. Není vůbec od věci pozvat si odbornou firmu, která provede inspekci nemovitosti, vypočítá energetickou náročnost budovy a provede i dotační analýzu.

 

Která nemovitost je ta pravá?

 

Hodně záleží na osobních preferencích a také faktu, zda hodláte do budovy ještě investovat. V takovém případě jistě budete preferovat využití dotací na zateplení objektu, zachytávání dešťové vody i vybudování tepelného zdroje a v takovém přírodě je nutné době vybírat nemovitost, aby všechny tyto aktivity vůbec mohly být provedeny a byly také povoleny příslušným stavebním úřadem. Pokud nemovitost vybíráte s tím, že se stane po letech či na stáří vaším novým domovem, určitě vybírejte nejen podle samotné ceny, ale také celkové atmosféry místa, kde se nemovitost nachází a také jeho občanskou vybavenost a dopravní dostupnost.

 

Získejte nemovitost ještě výhodněji díky portálu EDRAŽBY.CZ

 

I když chcete investovat své finanční prostředky do nákupu nemovitosti, kterou vlastně aktuálně k bydlení ani tak nepotřebujete, určitě uvítáte finanční úsporu navíc. Jako velmi výhodný způsob, jak získat byt, dům, chatu, chalupu i například garáž mnohem výhodněji, je rozhodně formou dražby. Své vlastní bydlení máte, takže s nákupem nemovitosti nespěcháte a tak si můžete dopřát čas s hledáním ideální nemovitosti, kterou získat vydražením není vůbec složitá věc. Velkým pomocníkem vám může být internetový portál edražby.cz, kde přehledně a komplexně získáte nejčerstvější a nejaktuálnější informace o všech dražbách, podmínkách vydražení a také nejen nejnižším podání, ale také výši dražební jistiny, kterou je nutno před samotnou dražbou složit k rukám dražitele.

Názory

Přidat názor