Blog bydlení

Napadlo vás zařídit si interiér ve vintage stylu? 2. část

Jestliže jste někdy snili o bydlení, které by dokonale dokázalo propojit retro a moderní styl, pak na takový pomyslný most, který spojí minulost s přítomností, jste právě narazili. Jak už víte z minulého článku, vintage styl to s kvalitními materiály umí, co však ovládá přímo bytostně je romantická útulnost a elegance zároveň. Pojďme tedy prozkoumat jeho další tajemná zákoutí.

 

Měkoučké posezení i poležení už na první pohled

 

Vintage styl je rozhodně bydlení plné pohodlí, které se vám nebude jen tak chtít opouštět, počítejte s tím, že z pohovek, postelí a židlí budete vstávání oddalovat co to jen půjde. Kožená pohovka zavání luxusem a luxusně si na ni opravdu posedíte, stane se navíc i skvělým kontrastem, který doplní jemnost a jednoduchost ostatního zařízení. I dokonalé moderní imitace lehce strohého zpracování křesel a pohovek v duchu třicátých let minulého století je velice pohodlné, i když na první pohled přemýšlíte o opaku. Vintage styl si však na praktičnosti a pohodlí zakládá, proto se o svůj blahobyt rozhodně nemusíte bát, navíc je můžete s radostí doplnit o polštáře a měkké podsedáky.

 

Pro dokonalý vzhled stačí detaily

 

Vaší oblíbené komodě, která barevně i vzhledově ctí vintage styl, stačí opatřit stylové úchytky z porcelánu, kovu či mosazi a rázem vaši ložnici zdobí dokonalý kousek. Při výpravě na půdu prozkoumejte i rámy obrazů a rámečky na fotografie. Zub času bude vašim moderním fotografiím dokonale slušet, a pokud je navíc vyvoláte v černobílém provedení úžasný výsledek je zaručen. Bije-li vaše srdce pro textilie, přehozy a polštáře, rozhodně zajásáte.  S pomocí přírodních materiálů, bavlny, sametu a hedvábí váš vintage interiér zajásá a vy se můžete vyřádit  i na záclonách a splývavých závěsech – vše v něžných, jemných tónech s jemnými květinovými vzory. Dáváte-li přednost spíše puntíkům, proužkům a čtvercům i tyto obrazce můžete směle aplikovat – vždy však v jemném podání a ruku v ruce s  pravidlem, že méně je více. V ložnici pak především pánská část ocení krajku – a nemusí být jen součástí svůdného prádélka. Krajka dokonale navodí atmosféru dávných časů a zjemní linie. Můžete ji použít nejen na dekorační polštáře, ale zručně jí můžete obšít i povlečení, klasické polštáře, ale také ji použít jako závěs. Na kuchyňském stole pak krajkový ubrus pomůže vyvolat nádherné vzpomínky na prázdninové snídaně u babičky. 

 

Vintage styl sluší každé místnosti

 

Obývací pokoj, v jehož středu si pyšně hoví kožená sedací souprava, jemně pastelová výmalba a příjemné textilie, nemusí být jedinou místností, kde si můžete vintage styl dopřát. V ložnici se vám jistě zalíbí romantický vášnivý podtón, který vám pomohou vyladit designové svícny, saténové lůžkoviny a především pohodlné a prostorné lůžko. Pro dětský pokoj je vintage styl jako stvořený – decentní a přitom pastelově veselá výmalba a nábytek světlých tónů, který můžete přetřít do světlých tónů a ozvláštnit jej i příznačnou patinou. Své vlastní hračky, které uchováváte jako vzpomínky na své dětství můžete vystavit na poličky a doladit tak atmosféru tohoto příjemného bydlení na maximum.

 

Názory

Přidat názor