Blog bydlení

Nástěnka jde s dobou a její výhody oceníte nejen v dětském pokoji

Kus polystyrenu ve tvaru obdélníku, přinejhorším jen obyčejný karton, v lepším případě precizně obalený a vyšperkovaný univerzálním balícím papírem – ano, takové byly nástěnky z dob dávno minulých. Zatímco dříve jejich pověst spíše směřovala k propagandistickým a nudným povinnostem svérázné doby, dnes můžete objevit skvělou příležitost a kouzlo nástěnky znovu oprášit a vdechnout ji nový život a spolu s ní svému bydlení šmrnc i funkčnost.

 

Osobní kousek prostoru, který vám pomůže s pamětí i nápady

 

Hlavou se vám denně honí spousta nápadů a inspirací, ale než je stihnete zrealizovat, už se vám neskutečně rychle vykouří z hlavy? Řešení je prosté – stačí si úkol či nápad zapsat na papír. Ovšem častý nešvar, kdy strčíme papírek jen tak do kapsy či kabelky, či jej přidáme na hromádku k dalším nepřečteným, není zrovna efektivní ani rozumné. Skvělým řešením je tak právě nástěnka, která vám vždy připomene vše od týdenního plánu přes denní úkoly až po fantastické nápady. Díky nástěnce se vám tak již nikdy nestane, že vaše povinnosti splynou v davu myšlenek v zapomnění. Dopřejte si tedy kousek vlastního prostoru, který budete mít stále na očích a s kterým už nezapomenete na schůzku, výročí ani nákup.

 

Co kus to originál

 

I když je nástěnka v podstatě jen obyčejný kus dřeva, plastu, korku, kovu či skla, je velkým pomocníkem a slušivým a leckdy i zajímavým prvkem interiéru. Nástěnku si můžete vykouzlit snadno i svépomocí a to zcela moderně – pomocí korku. Oblíbené jsou i samolepící nástěnky, které snadno nalepíte na zeď bez vrtání a pokud chcete supermoderní nástěnku, vyberte si magnetickou tabuli. Dle použitého podkladu tak své poznámky můžete na nástěnku připevnit pomocí připínáčků, ozdobných špendlíků, magnetů či samolepících poznámkových bločků. Na chytrou tabuli navíc můžete přímo psát i pomocí speciálního fixu. Originálním řešením je pak třeba i nástěnka kolíčková – pevný rám a v něm vtipně upevněné provázky, na které pomocí kolíčků připevníte papírky se zápisky – tomu se říká důmyslné řešení!

 

Nástěnka do kuchyně, předsíně i dětského pokoje

 

Sami nejlépe víte, kde jsou vaše slabiny a kde by se vám nejvíce hodil chytrý úkolníček v podobě nástěnky, která by vám připomněla vše, na co tak často zapomínáte. Nástěnku v kuchyni jistě ocení nejen hospodyňka, ale také pán domu – stačí si zapsat nejen nutný nákup chybějícího oblíbeného piva, ale také drobné opravy, které je potřeba doma zvládnout, stejně jako návštěvy lékaře či úřadů. V dětském pokoji je role nástěnky nezastupitelná – postará se nejen o připomenutí povinností, ale také o příjemnou výzdobu dětského i studentského pokoje. Když ráno budete opouštět svůj dům či byt, oceníte nástěnku v předsíni či chodbě, kde si můžete s rodinou a blízkými zanechat třeba vzkazy, které vás můžou mile přivítat i při příchodu domů.

Názory

Přidat názor