Blog bydlení

Nepostradatelné, moderní a velmi praktické? To jsou posuvné dveře!

Nedílnou součástí každého bydlení jsou dveře. Třebaže se bez nich obejdete v supermoderně pojatém a sloučeném interiéru loftového stylu, rozhodně si je minimálně pořídíte pro oddělení toalety a především okolního světa. Dveře jsou zkrátka vstupenkou do soukromí a prostředníkem pro vytvoření oázy pohody a klidu daleko od okolního světa. Tedy alespoň na vzdálenost pár centimetrů, které dveře na svou šířku měří. Jejich poslání je tedy noblesní i praktické zároveň. A nyní i modernější než kdy dřív!

 

Oddělení prostoru i designová tečka

 

Ano, skutečně poslání dveří není jenom oddělení jednotlivých místností, občasné posloužení jakožto hromosvod – to když zatoužíte pořádně upustit páru jejich rázným zavřením. Ale také jsou skvělým designovým fenoménem, který ladně, decentně, dráždivě a hlavně vždy stylově podtrhne vaše bydlení. Dveře jako takové mají mnoho podob, ovšem dveře posuvné nabízí hned několik bonusů navíc. Jsou zajímavé, stále ještě netradiční, dobře ovladatelné a s prostorem umí doslova kouzlit. Jejich služby se vám budou hodit ve stísněných prostorách nebo všude tam, kde chcete ušetřit centimetry navíc. Posuvné dveře umí funkčně a esteticky oddělit i samotnou místnost na jednotlivé odpočinkové, relaxační či obytné prostory a využívat je jen v žádoucím okamžiku. Skvěle se hodí také k oddělení jinak spojené kuchyně s obytným prostorem, třeba v okamžiku nečekané návštěvy.

 

Posuvné dveře po zdi nebo do pouzdra

 

Je příjemné vědět, že vás ani stavební otázka vašeho obydlí neomezí a posuvné dveře si můžete dopřát, i kdy nemůžete zasahovat do nosné zdi nebo je zeď příliš tenká. Dveře posuvné po zdi jsou zavěšené v garnýži na kolejnici, jejíž styl si můžete vybrat z mnoha barev, dekorů i různých materiálů. Realizovat je můžete doslova kdekoli, kde je rovná zeď a místo pro posuvné křídlo dveří – tedy často rafinovaně i za skříní. Velmi příjemným využitím posuvných dveří po zdi je i jejich atypické zpracování, typicky zkosení v podkroví. Druhou velmi oblíbenou variantou jsou posuvné dveře do stavebního pouzdra a designově jsou rozhodně skvělým řešením, hojně jsou využívány varianty jak jednokřídlových, tak také dvoukřídlových dveří. I když se nejčastěji dveře do pouzdra zazdívají již během stavby, výjimkou není ani šikovná rekonstrukce, která vám luxus posuvných dveří dopřeje i ve starší zástavbě.

Názory

Přidat názor