Blog bydlení

Netradiční vánoční stromeček je hitem i letošních vánoc

Vánoční stromeček patří neodmyslitelně k vánočním svátkům a málokdo si bez něj tyto bezesporu nejkrásnější svátky v roce umí představit. Ať už malý či velký, živý či umělý, zelený či bílý – zkrátka musí být doma v každé domácnosti. Ovšem pro ty, kteří se potýkají s bydlením na pár metrech čtverečních, může být takový vánoční stromeček docela problém. Pokud patříte do této skupiny, nebo jen chcete vybočit z řady a užít si vánoce „jinak“, přinášíme vám i v letošním roce pár tipů na to, jak vánoční stromek pojmout v trošku jiném duchu....

 

Zapomeňte na klasický tvar

 

Košatý, nádherně majestátní, pyšnící se svou krásou uprostřed místnosti, v rohu či jen tak na stole – každopádně vždy v plném rozpuku – plný síly a krásných košatých větví. Vánoční stromeček však vůbec nemusí pro tu správnou atmosféru zabírat místa víc, než je potřeba. Představte si třeba, že vánoční stromeček se skvěle vyjímá i na obyčejné stěně, která až doteď zela prázdnotou. Ať už jej na stěnu namalujete, vyrobíte jej z kartonu či lepenky, nebo pro jeho stvoření použijete pouze LED osvětlení – úspěch je rozhodně zaručen.

 

A konec konců i umístění

 

Byli jste až dosud zvyklí na to, že vánoční stromeček musí stát pevně svým ladným kmínkem na zemi, podlaze či stole? A což tak podívat se na jeho umístění tak trošku z jiné perspektivy? Potřebujete-li ušetřit místo nebo se bojíte, že by vaše malé ratolesti či domácí mazlíčci vánoční stromeček převrhli či dokonce předčasně očesali od sladkostí, stačí klasický vánoční stromeček zavěsit na strop. Výjimkou dokonce není ani jeho zavěšení korunou vzhůru a k dokonalosti a kouzelnému efektu postačí i vytvoření vánočního stromečku z rozličných materiálů, které zavěsíte ke stropu tak, aby vánoční stromeček a jeho tvar dokonale kopírovaly.

 

Netradiční materiály rozhodně frčí

 

Vánoční stromeček vůbec nemusí vonět pravou vůní jehličí, ani plastovou náhražkou. Stačí se nechat inspirovat a vánoční stromeček může zdobit vaši domácnost i v duchu svěží lehkosti, přírodní rafinovanosti i knižní kultury. Máte spoustu knih, které se vám jen tak bez ladu a skladu povalují doma? Nechte se omámit vlastní inspirací a sestavte je do tvaru vánočního stromečku – duch vánoc tak bude mít i jiskru sečtělosti. Máte blízko k bydlení v paletovém stylu? Obyčejná paleta skvěle poslouží jako dokonalá dekorace ve vánočním stylu. Stačí na jednu namalovat vánoční stromeček a hosté nevyjdou z údivu.

Názory

Přidat názor