Blog bydlení

Obývací stěna – která je ta vaše vyvolená?

Vykukují na nás skoro z každého časopisu. Jsou miniaturní i klasicky starodávné, supermoderní, luxusní, usedlé i nenápadné. Vinou se těsně u země, tyčí se až ke stropu, odhalují vše co jim svěříme a skryjí vše co má zůstat nespatřeno. Obývací stěny naším obývacím pokojům sluší – jen je někdy těžké rozhodnout se jen pro jednu.

 

Účel hraje první housle

 

Pokud se nemůžete rozhodnout a i v případě, že máte naprosto ve výběru obývací stěny jasno, se vždy zamyslete nad účelem, který bude ve vašem obývacím pokoji plnit. Každý totiž trávíme čas v této společenské místnosti trošku jinak. 

Někdo jen rád lenoší s knížkou v ruce a televize je – i když je to téměř neskutečné – zapovězené tabu. Někdo má svůj obývací pokoj za skutečně rodinný i společenský středobod a další vsází na supermoderní a největší televizní obrazovku, hrací konzole a klidně i projektor. 

Každý z nás tak obývací stěně svěří jiné poklady i jinou úlohu a zatímco vy vsadíte spíše na menší rozměry a méně úložného prostoru, soused od vedle potřebuje místo nejen na televizi, ale i na svou bohatou knižní sbírku.

 

Myslete na světlo i prostor

 

Samotný obývací pokoj a jeho dispozice jsou leckdy bohužel limitující a svazují vám ruce při výběru. Je však pravdou, že do miniaturního pokoje velká a mohutná obývací stěna skutečně nepatří  - ubere vám na cenném volném prostoru a ještě ve vás vzbudí pocit stísněnosti. Stejné je to i se světlem. Poku jej zrovna v tom vašem obýváku není na rozdávání, volte raději obývací stěny skromnějších rozměrů, s uzavřenými skříňkami a především světlejších barev, bez tříštivých elementů.

 

Nadčasovost a styl se cení

 

Jistě, že si budete chtít vybrat obývací stěnu moderní a takovou, která se vám líbí zrovna teď. Pokud však nejste zrovna zastánce obměny nábytku co pár let, prohlédněte si nabídku pečlivě a z více variant, které vás zaujmou zvolte tu, která bude hitem i napřesrok. Stylových a moderních obývacích stěn je dostatek, nemusíte se bát, že byste šlápli vedle. 

 

A nezapomeňte při svém výběru zohlednit také pevnost a bytelnost obývací stěny. Jejím posláním je unést nějaký ten kilogram a stabilita je velice důležitá především z bezpečnostní důvodů. A určitě také nechcete, aby se vám na vaši novou televizi vysypala hromada knih z horních polic.

Názory

Přidat názor