Blog bydlení

Ochutnejte dýňové latté

Také milujete dýňové latté? Pokud jsteho ještě neochutnali, je teď na podzim ten nejvyšší čas. A pokud je Vám již důvěrně známé, jsme si jistí, že Vám zachutnalo a budete ho chtít vyzkoušt znovu. A samozřejmě domácí je to nejlepší. My Vám přinášíme recept, jak si ho jednoduše připravit z pohodlí domova. 

 

Ingrerience na sirup

  • 350g dýňového pyré - kupované mají například v DM (dětský příkrm Moje první dýně) a nebo domácí  (rozpulte 1 menší dýni Hokkaido, vydlabejte a dejte na 45 minut péct do trouby na 200%, následně nechte vychladnout, oloupejte slupku a rozmixujte tyčovým mixerem)
  • 350 ml vody
  • 225g cukru krupice
  • 80g třtinového cukru
  • pumpkin spice: 2 polévkové lžíce skořice, 0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu

 

Postup

  1. V menším hrnci zahřejte oba cukry a vodu, doku se cukr dokonale nerozpustí, ale nemělo by se to vařit
  2. Přidejte dýňové pyré a koření
  3. Zahřívejte cca 10 minut, ale opět pod bodem varu
  4. Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte vanilkový extrakt
  5. Naplňte do uzavíratelné sklenice. V lednici by měl vydržet zhruba měsíc.

 

Na větší latte

  • mléko podle velikosti hrnku
  • 2 polévkové lžíce sirupu
  • 2 panáky espresso
  • šlehačka a skořice na ozdobu
  1. Do uzavíratelné sklenice, nebo shaker nalijte mléko a sirup, dobře uzavřete a 30 sekund zuřivě protřepávejte. 
  2. Poté sklenici otevřete a dejte na 30 sekund do mikrovlnky
  3. Nalijte do hrnku, přilijte kávu a ozdobte šlehačkou a skořicí
  4. Poslední ne úplně nutnou, ale námi doporučovanou ingrediencí  je přítomnost Vámi milé osoby, se kterou si vychutnáte spolu s výbornou kávou i hezký film.

Názory

Přidat názor