Ochutnejte dýňové latté
Také milujete dýňové latté? Pokud jsteho ještě neochutnali, je teď na podzim ten nejvyšší čas. A pokud je Vám již důvěrně známé, jsme si jistí, že Vám zachutnalo a budete ho chtít vyzkoušt znovu. A samozřejmě domácí je to nejlepší. My Vám přinášíme recept, jak si ho jednoduše připravit z pohodlí domova.
Ingrerience na sirup
- 350g dýňového pyré - kupované mají například v DM (dětský příkrm Moje první dýně) a nebo domácí (rozpulte 1 menší dýni Hokkaido, vydlabejte a dejte na 45 minut péct do trouby na 200%, následně nechte vychladnout, oloupejte slupku a rozmixujte tyčovým mixerem)
- 350 ml vody
- 225g cukru krupice
- 80g třtinového cukru
- pumpkin spice: 2 polévkové lžíce skořice, 0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
Postup
- V menším hrnci zahřejte oba cukry a vodu, doku se cukr dokonale nerozpustí, ale nemělo by se to vařit
- Přidejte dýňové pyré a koření
- Zahřívejte cca 10 minut, ale opět pod bodem varu
- Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte vanilkový extrakt
- Naplňte do uzavíratelné sklenice. V lednici by měl vydržet zhruba měsíc.
Na větší latte
- mléko podle velikosti hrnku
- 2 polévkové lžíce sirupu
- 2 panáky espresso
- šlehačka a skořice na ozdobu
- Do uzavíratelné sklenice, nebo shaker nalijte mléko a sirup, dobře uzavřete a 30 sekund zuřivě protřepávejte.
- Poté sklenici otevřete a dejte na 30 sekund do mikrovlnky
- Nalijte do hrnku, přilijte kávu a ozdobte šlehačkou a skořicí
- Poslední ne úplně nutnou, ale námi doporučovanou ingrediencí je přítomnost Vámi milé osoby, se kterou si vychutnáte spolu s výbornou kávou i hezký film.
Názory