Blog bydlení

Péče zahradnímu nábytku svědčí a vás odmění krásným vzhledem

O každou věc je třeba pečovat, aby co nejdéle vypadala jako nová a především udržovaná. I když se nikomu nechce uklízet doma, natož navíc ještě i na terase či v pergole o zahradní nábytek, věřte, že pokud si vyberete správně, za těch pár minut to rozhodně bude stát za to. Vždyť mnohdy stačí na dokonalou údržbu obyčejný hadřík a voda se saponátem. A váš zahradní nábytek bude vždy elegantní a plný zářivé čistoty.

 

Unikátní teakový nábytek vypadá skvěle s péčí i bez ní

 

Předností teakového nábytku je jeho zdolávání rozmarů počasí po celý rok. Pokud si chcete péči o něj zcela usnadnit a milujete přitom patinu, pak skutečně nemusíte nic, kromě běžné očisty od prachu a nečistot, s teakovým zahradním nábytkem podnikat. Medová barva se vlivem sluníčka promění časem na stříbřitou, aniž by však cokoli ubrala z kvalit tohoto materiálu, jen vzhled bude jiný. Dáváte-li přednost stálé medové barvě, budete muset sáhnout po pravidelné údržbě pomocí teakového oleje, který zachová kouzelné a typické medové zbarvení teakového zahradního nábytku.

 

Na hliník, plast či kov stačí jen obyčejná voda

 

A toužíte-li po skutečně bezúdržbovém zahradním nábytku, pak rozhodně vedou právě tyto materiály a samozřejmě také umělý ratan. Zahradní nábytek z nich nevypadá vůbec špatně – často jde skutečně o designové skvosty a navíc si snadno poradí s prudkým sluníčkem, letním lijákem a dokonce i sněhem. Na jejich kráse si čas akorát tak vyláme zuby a jediné co pro jejich údržbu potřebujete, je čistá voda s hadříkem, případně saponát. Při sušení pak dbejte na dokonalé oschnutí – uschlé kapičky vody, které díky obsaženému vodnímu kameni jsou často vidět více než chceme, můžete snadno přelstít tím, že po umytí nábytek jen lehce přetřete měkkým hadříkem či ručníkem.

 

Dřevo je dřevo, žádá si však kapku práce navíc

 

A to v podobě pravidelného ochranného nátěru, který zabrání škůdcům v ničení krásného a stylového nábytku, který sluší každé zahradě. Dřevo patří na zahradu, je součástí přírody a jako takové podléhá jejím vlivům nejvíce ze všech materiálů – pomoc je však snadná, jen lehce náročnější na čas. Výsledek však stojí za to a ochranné laky, lazury i barevné nátěry vykouzlí z každého kousku zahradního nábytku vždy perfektní prvek vaší zahrady, ať už jde o lavičku, stůl či křesílko. Navíc, velkou předností dřevěného nábytku je fakt, že v případě malých nehod či vad, si sami nábytek znovu vyladíte do perfektní kondice a vzhledu – často stačí obyčejný brusný papír.

Názory

Přidat názor