Blog bydlení

Peřináč? Žije!

Dříve nechyběl snad v žádné ložnici či dětském pokojíčku, v dnešní době však zažívá svůj velký a především moderní comeback. Peřináč, peřiňák – zkrátka nábytek, který se vždy pečlivě a diskrétně postaral o lůžkoviny, si dnes můžete pořídit v originálním i stylově decentním designu a jeho využití může být i mnohem všestranější.

 

Peřiny pod kontrolou

 

Pohled na postel plnou polštářů a peřin není žádnou výhrou ani dobrou vizitkou. Zatímco v ložnici se to dá ještě přehlédnout, neboť do této místnosti je většině návštěv vstup zapovězen, v dětském pokojíčku to je už mnohem horší a především také ne příliš hygienické. Děti jen stěží pochopí, že na posteli si přes den nemají hrát a o zvýšené prašnosti ani nemluvě. Právě proto je peřináč skvělou volbou jak rychle a efektivně ustlat a pokojíček i ložnici v mžiku uklidit a získat navíc i tolik cenný volný prostor.

 

Který je ten nejlepší?

 

Odolné a kvalitní materiály, které nejen mnohé vydrží, ale také skvěle vypadají a nabízí bezproblémovou péči, to jsou peřináče současného tisíciletí. Ať už zvolíte masiv, který skvěle zapadne na chalupu, chatu i do dřevěných interiéru či stylů jako provence či retro, jsou tu i materiály jako lamino, nabízející pestrou škálu dekorů, které snadno sladíte s jakýmkoli interiérem a samozřejmě dětské motivy i tvary zaměřené na ty nejmenší. Co se týká tvaru, ten zůstává zachován, okořeněný designovými vychytávkami v podobě nožek či různých ornamentů a také odlišností v podobě otevírání, ať už klasickým výklopem či kombinací se zásuvkami či dvířky. Zajímavým kouskem jsou pak peřináče ve tvaru truhly, které nabízí neotřelé řešení uložení lůžkovin a vnesou do ložnice či pokojíčku netradiční prvek i náboj.

 

Peřináč zvládne mnohem víc

 

Oproti úložnému prostoru pod postelí, peřináč mnohem více nechává lůžkoviny dýchat a navíc nabízí i odkládací prostor. Často se také setkáte s peřináčem, který je opatřen poličkou jako bonus, na který si odložíte nejen knihu či lampičku, ale děti i oblíbené hračky. Kvalitní peřináče pak své uplatnění nachází u nohou postele – nejen jako prostor pro lůžkoviny, ale také jako místo, které usnadní oblékání a nabízí i příjemné posezení. Skvělou vychytávkou jsou i peřináče kombinované, které nabízí svou horní část jako přebalovací pult, který když dítko vyroste snadno odejmete. Moderní peřináč je také místem nejen pro lůžkoviny, ale také hračky vašich ratolestí od stavebnic po plyšáky.

Názory

Přidat názor