Blog bydlení

Podlehněte i vy nesmrtelné poličkové mánii

Řeknete si, taková obyčejná polička a ejhle, on je to docela důmyslný a především fantastický doplněk interiéru. Dříve rovný kousek dřeva, na který jste si mohli uložit vše od kořenech v kuchyni, přes knihy v obýváku až po kosmetiku v koupelně, dnes však polička může představovat moderní, originální, hravý, ale vždycky užitečný kousek nábytku.

 

Police – rafinovaný úložný prostor

 

Který nejen vaše bydlení oživí, ale navíc výrazně šetří i tolik vzácné místo. Jen si představte, kolik věcí se na poličku vejde, nehledě na to, že moderní police už netvoří o samotě připevněné kousky dřeva na zdi, ale jsou to doslova precizně promyšlené policové sestavy, které mají úkol nejen slušet, ale také uložit vše, co potřebujete. Police tak z holých a opuštěných stěn dokáží vykouzlit perfektní odkládací i úložný prostor, který podtrhne styl i myšlenku vašeho klasického i supermoderního bydlení. Žádný styl totiž police nezastaví a díky precizní práci designéru jsou tak police výrazným i nenápadným doplňkem – o jehož pestrou nabídku se není třeba bát.

 

Není polička jako polička

 

A do každé místnosti je ideální úplně jiná a originální koncepce samostatných či policových sestav. Ať už zatoužíte po poličce samotářce nebo vsadíte na policovou stěnu, která díky své jednoduchosti dokonale nadčasově pojme všechny vaše poklady a často nahradí i klasickou obývací stěnu, vždy budete spokojeni. Poličky můžou zabrat jen prostor za dveřmi či nad nimi, posloužit nad postelí jako rafinovaný noční stolek, ale také dokáží obsadit i celou stěnu místnosti. Příjemně vás pak jistě překvapí i policové stěny pojízdné, které přesunete dle potřeby z místa na místo a vytvoříte pomocí nich i optický předěl místnosti. Na výsluní dnešního moderního bydlení se však rozhodně hřejí poličky v podobě sestav, které si můžete libovolně sestavit dle libosti, ale také moderní designové poličky, které svým zpracováním i nápadem poličku nepřipomínají ani náhodou. Poličky nejrůznějších tvarů, ztvárňující třeba strom či oblíbené symboly či siluety, ale také netradiční, zcela oblé linie, činí z poliček významný designový prvek interiéru.

 

Od dřeva až po sklo

 

Tradičním materiálem, ze kterého se slušivé a praktické poličky vyrábí, je bezesporu dřevo. Jako materiál je rozhodně spolehlivé, pevné a především slušivé. Kromě poctivého dřeva přichází na řadu i oblíbené mdf desky, které umožňují nepřeberný výběr odstínů a dokonce i dekorů. Výjimkou není ani plast či bravurně upravený materiál na bázi obyčejného papíru. Stálicí jsou však spíše další materiály jako elegantní sklo či stylový kov, které ve vzájemné kombinaci a především decentně a umně zpracované, dokáží vytvořit z obyčejné poličky neskutečně luxusní solitér. Navíc decentně osvětlená polička pomocí LED pásků, vytvoří u vás doma skutečně zajímavou podívanou.

Názory

Přidat názor