Blog bydlení

Pohodové bydlení s čtyřnohým mazlíčkem nemusí být pouhým snem

Patříte mezi milovníky psů či koček a vaše láska je tak velká, že nemáte to srdce či možnost nechat svého věrného přítele pobíhat venku a nechat ho napospas zahradní divočině? Vztahu mezi člověkem a psem je někdy těžké porozumět, ten kdo však pejska už někdy měl, ví, o čem je řeč. A ten také ví, že pustit si do bytu chlupaté zvířátko se někdy rovná malé pohromě. Tedy, pokud se k této výzvě nepostavíte čelem. A my víme, jak na to!

 

Chlupy? Nejúčinnější rada zní – smiřte se s nimi!

 

Pokud nevlastníte speciální plemeno, které žádné chlupy nemá, pak je naprosto jisté, že ať je váš pejsek krátkosrstý, dlouhosrstý nebo mu snad dopřáváte pravidelný krátký sestřih, zcela nepochybně denně pustí nejeden chlup. Vůbec přitom nezáleží na tom, kolikrát denně jej vykartáčujete, jaké vitamíny mu dopřejete nebo jaké roční období zrovna vládne. Pes v bytě – rovná se chlupy všude, a to nejen na podlaze. Pořídit si můžete nejnovější zlepšováky a vychytávky jak s chlupy zatočit, zbavit se jich stoprocentně a na 24 hodin denně po celý rok však neumí žádný z nich. Pár triků, jak s nimi aspoň na chvíli zatočit, vám však v dnešním článku představíme. A nejen to!

 

Běžte na to od podlahy!

 

Rovnou vám prozradíme, že pokud si chcete úklid ulehčit, pořiďte si robotický vysavač. Svou práci může zvládnout zcela sám i když jste zrovna v práci nebo na výletě a vy tak šetříte nejen čas, ale také svou vlastní energii. Jako podlahovou krytinu je dobré zvolit dlažbu, plovoucí podlahu či vinyl – hladká podlaha se totiž snadněji a rychleji uklízí než klasický koberec, který si můžete dopřát v kusové variantě. S chlupy na podlaze také úzce souvisí chlupy na ponožkách, což je neštěstí nejen pro majitele pejsků, ale také návštěvy, kterým je nejlepší obout slušivé pantofle. Vy si pak pro své ponožky i ostatní svršky pořiďte sušičku prádla, která s vervou a odhodláním odstraní každičký chlup z vašeho prádla.

 

Jak si kdo ustele...

 

Nejsme žádní mravokárci a tak vám dnes nebudeme radit, zda je moudré dovolit pejskovi navštěvovat vás ve vašem lůžku (stejně víme, že se to dřív nebo později stejně stane :)). Pro váš komfort i snadný úklid si můžete pořídit nepropustné prostěradlo či obyčejný chránič matrace a samozřejmě následná pravidelná obměna lůžkovin je základem. Lůžku dopřejte elegantní přehoz a nezapomeňte ani na křesla, gauč či pohovku, které ochrání potah či deky a můžete je navíc obměňovat třeba podle nálady.

 

Pro dokonalý domov při příštím malování dopřejte svým stěnám omyvatelný povrch v podobě tapet s omyvatelným povrchem či speciální barvy, které lze omývat. Tuto jejich vlastnost rozhodně oceníte na nejvíce exponovaných místech, které trpí pejskovým otíráním, spánkem ale také jídlem, pitím či jen pouhým otřepáním.

 

Názory

Přidat názor