Blog bydlení

Polštář a peřina aneb kam s nimi?

Po náročném dni se večer těšíme do své útulné ložnice, kde se o naše pohodlí postará pohodlím vystlaná postel s měkoučkým polštářem a hřejivou dekou, která nás obejme ve své nadýchané náruči. Ráno po probuzení však nastává otázka, kam s nimi. Možností je hned několik, stačí si jen vybrat...

 

Polštáře a peřiny milují vaši postel 

 

Při stlaní postelí se dělíme na dva tábory – no, spíš na tři :). První dva řeší stlaní správným protřepáním a vyvětráním lůžkovin a následným uklizením z postele, nebo jeho ponecháním na lůžku. Třetí tábor si se stlaním hlavu neláme, natož pak s natřepáním :). První dva tábory jsou vcelku rozpolcené. Ti, kteří preferují variantu přikrývky a polštáře na lůžku razí teorii, že lůžkoviny musí dýchat. Pokud se však obáváte nepříjemného usedání prachu v důsledku blízkosti třeba frekventované silnice, je lepší svým lůžkovinám dopřát elegantní přehoz, který sjednotí ložnici a postará se o dokonalý vzhled i pořádek. V dětských pokojích, které jsou vystaveny víření prachu a postele hopsání a polehávání vašich ratolestí, je vhodnější lůžkoviny ustlat mimo lůžko.

 

Peřináč se postará o pořádek i čistotu

 

A pro tuto variantu spatřil světlo světa praktický peřináč. Pokud do něj uložíte lůžkoviny řádně vyvětrané, a zvolíte peřináč kvalitní, opatřený průduchy, bát se o bezpečí svých přikrývek vůbec nemusíte, ba právě naopak. V peřináči jsou jako v bavlnce a ještě máte postaráno o dokonalý úklid s malým bonusem navíc. Peřináč je totiž skvělou odkládací plochou od plyšáků, přes knížky až po lampičku. Více si o výběru peřináče můžete přečíst v článku „ Peřináč má stále své kouzlo a nový kabát“.

 

Úložný prostor není k zahození

 

Pokud bojujete s každým centimetrem, nebo řešíte kam uskladnit všechny své poklady, s místem na tom asi nebudete valně. Postele či rozkládací pohovky opatřené vestavěným úložným prostorem jsou skvělým řešením, jak vyzrát na ukládání nejen peřin, ale i zimního oblečení a to bez útoku na cenné centimetry vaší ložnice či dětského pokoje. Úložný prostor pod postelí jen chytře využívá místo, které by jinak leželo ladem. Ať už vyberete postel s výsuvným šuplíkem či výklopným mechanismem, myslete na dostatečné větrání a také pravidelné vysávání. Na škodu není ani občasné použití přípravků proti roztočům.

 

Úložné boxy pod každou postel

 

Jsou lehké, snadno je udržíte v čistotě a ještě snadněji je díky kolečkům přemístíte kam potřebujete. Ano, řeč je o nejrůznějších úložných boxech, nejčastěji plastových či textilních, které snadno zasunete pod postel, stejně jako pohovku v obývacím pokoji a ukryjete do nich své lůžkoviny, přehozy či plédy. Vždy jsou připraveny lusknutím prstu vydat ukrytý obsah a stejně rychle vše také uklidíte. Plastové úložné boxy se nejčastěji vyrábí v bílém či mléčném provedení, výjimkou však nejsou ani hravé pastelové barvy i elegantní potisk. A i když plast zrovna neřadíme mezi luxusní kousky, díky hravé práci designérů i v tomto sortimentu narazíte na skvosty, za které se nebudete stydět.

 

Na míru si pak můžete nechat vyrobit prakticky cokoli dle vaší fantazie. Ať už to bude chytré řešení podél vaší postele, či rafinovaně vytvořené místo přímo ve vaší skříni, kde si lůžkoviny přes den krásně odpočinou a vám se v nich opět bude usínat jako na obláčku.

Názory

Přidat názor