Blog bydlení

Posuvné dveře – moderní soukromí, které šetří místo

Málokdo si dokáže představit bydlení v bytě či domě, které je až na výjimku hlavních vchodových dveří prosté tohoto zázraku, který se stará o naše soukromí, pohodu i klid. Netoužíte-li bydlet v loftovém bytě a vybíráte zrovna nové dveře, právě pro vás jsou určeny tyto řádky.

 

Posuvné dveře vykouzlí v interiéru jedinečnou atmosféru

 

Ať už válčíte s nedostatkem místa, máte problémy s pohybem nebo jen toužíte po elegantním a praktickém interiéru, pak jsou pro vás posuvné dveře doslova přímo stvořené. Ulehčí vstup do místnosti nejen lidem se zdravotním omezením, ale všem, kteří chtějí místnost využívat na maximum a běžné dveře zabírají tolik vzácné místo. Ať už jde o vstup na toaletu, do koupelny, šatny, komory či do vaší ložnice, posuvné dveře si ví vždycky rady. Posuvné dveře se díky svému chytrému zpracování a rozmanitému řešení také snadno stanou elegantním a stylovým doplňkem každého interiéru a postarají se i o vtipná a důmyslná řešení vnitřního prostoru.

 

Proč klasické dveře vyměnit za posuvné?

 

Dokáží zabránit nejen nepříjemným kolizím osob s dveřmi či vzájemně samotných dveří, například v úzké chodbě navzájem, ale umí také nádherně vyladit vaše bydlení. Posuvné dveře si umí poradit i s netradičně vysokým stropem v místnosti, kde by klasické dveře nemusely působit přirozeně a stejně tak to platí i u nadměrné šířky dveřního otvoru, který se běžně pohybuje do 90 centimetrů. Pokud z nejrůznějších důvodů potřebujete šířku dveří nadstandardní, skvělým řešením jsou tak právě posuvné dveře. Posuvné dveře se také často vyplatí tam, kde potřebujete nechat do další místnosti proudit ať už ohřátý vzduch z topení či dostatek denního světla a klasické dveře by tak v tomto místě jen zbytečně překážely. Pokud navíc toužíte po elegantním předělení místnosti, pak jsou právě posuvné dveře tou pravou volbou. Posuvné dveře jsou navíc bezprahové a mohou být vyrobeny z nejrůznějších materiálů – od dřeva až po sklo.

 

Posuvné dveře na stěnu nebo do zárubně?

 

Každé mají své přednosti a výhody, je jen na vás, po čem vaše srdce lační více. Posuvné dveře na stěnu jsou výhodné v případě, kdy se nechcete pouštět do velkých stavebních úprav ani velké rekonstrukce, navíc je často zvládnete instalovat i svépomocí. Jejich nevýhodou může být fakt, že jim musíte ponechat volný prostor u stěny, zároveň však právě tento fakt je často velkou výhodou. Na této stěně totiž může vzniknout rafinovaná knihovna, skrytý pracovní koutek či další zákoutí, která vám zpříjemní bydlení a díky posuvným dveřím získají ten správný náboj. Posuvné dveře do zárubně neboli do pouzdra vyžadují již stavební úpravy a pouzdro musí být osazeno ve stěně, kterou však snadno vybudujete ze sádrokartonu, vždy je však lépe zakomponovat jejich existenci již do projektu či rekonstrukce. Velkou výhodou těchto posuvných dveří je jejich lepší zvuková i prachová těsnost a také jemnější a nenápadnější splynutí s interiérem.

Názory

Přidat názor