Blog bydlení

Předsíňové stěny v hlavní roli

Ať už je vizitka vaší oázy domácí pohody jakkoli velká, malá či atypická, předsíňový nábytek ji dodá nejen styl a reprezentativní vzhled, ale především řád. Nejen pro vaše hosty, ale především pro vás samotné tak bude nejen loučení s vaším domovem, ale především návrat domů mnohem příjemnější a budete hned vědět, že jste skutečně u sebe doma.

 

Nábytek do předsíně malé i velké

 

Nejen, že lahodí oku a všem nezbytnostem od klíčů do bytu či od sklepa, botkám, střevíčkům či papučím ale i kabátům, bundám a zimním čepicím určí jejich místo. Především ale usnadní samotné oblékání či svlékání a to včetně obuvi a přehledné uložení všech věcí na správné místo, na kterém je opět rychle a snadno naleznete. V zrcadle na poslední chvíli zkontrolujete svůj zevnějšek, z věšáku podáte zapomenutou šálu a pořádku mnohem snadněji naučíte také své malé ratolesti. Stačí si jen vybrat styl předsíňového nábytku, který váš životní styl nejvíce vystihuje.

 

Klasické nábytkové sestavy

 

Když se řekne nábytková sestava, mnohým běhá mráz po zádech. Dávno už jsou však pryč doby, kdy toto slovní spojení znamenalo unifikovaných pár variant nábytku, který byl téměř na chlup stejný. Dnešní nábytkové sestavy samozřejmě mohou dýchat retro stylem, ale také super moderním designem, který vám socialistický styl bydlení nepřipomenou ani náhodou. Klasické předsíňové sestavě nesmí chybět botník, šatní skříň na uložení většího počtu kabátů či sezónního oblečení a  věšáky na odložení svršků pro vás či návštěvy. Nechybí ani policová část, mnohdy i menší část k sezení určená k ulehčení obouvání a také zrcadlo – nejlépe úzké a dlouhé - ve kterém snadno zkontrolujeme svůj zevnějšek.

 

Policové či věšákové varianty

 

Hledáte-li něco svižnějšího, vzdušnějšího a IN, pak vsaďte na variantu přehledných policových dílů, které můžete dle libosti kombinovat, dokupovat a časem přestěhovat třeba do dětského pokoje. Policové předsíňové díly mohou být vyloženě jen police, nebo také otevřené policové díly, kterým můžete dokoupit šuplíky či dvířka a celkový vzhled dokonale ozvláštnit. Praktická stránka policových dílů je jejich absolutní přehlednost o tom, kde se která věc právě nachází. Vyžadují však velkou míru disciplíny z vaší strany a to především v pořádku. Jen tak bude výsledný efekt perfektní. Milujete-li minimalismus a svěží styl, pak vás jistě osloví předsíňový nábytek pouze stvořený z věšáků. S obuví si tady hlavu nelámou – zůstane zkrátka seřazená na zemi. Vaši zeď však ozdobí nejrůznější druhy věšáků či háčků a veškeré svršky, ale i poklady či vodítko pro psa , svěříte do jejich péče. Věšáky pak mohou být i zavěšené vtipně u stropu a na nich spuštěny klasické ramínka, ale také ve formě stojanu s rafinovaným úložným systémem.

 

Na míru? Cokoli!

 

Nemá-li vaše předsíň klasické rozměry ani tvar, rozhodně neházejte flintu do žita. Budete stylovější, než se na první pohled může zdát – stačí navštívit mistra truhláře. Ten vám na míru nejen vašemu prostoru, ale také nejextravagantnějším představám, vyrobí nábytek do předsíně jedna báseň a vy si tak i v netypizované předsíni splníte svůj sen o útulném a stylovém uvítání u vás doma.

 

A přemýšlíte-li právě, kam s botami a jaké jsou varianty jejich uložení, přečtěte si článek „A co botník?“

 

Názory

Přidat názor