Blog bydlení

Přivítejte jaro i u sebe doma

I když svůj dům můžete řídit klidně i na dálku chytrým telefonem, proti zimě bojovat moderním topením a letní parné dny prožít v chládku díky propracovaným klimatizacím, nikdo ještě nevymyslel, jak poručit větru či dešti a uspíšit tak příchod skutečného jara. I když kalendářně jej tu máme, zima se ještě své vlády určitě nebude chtít jen tak vzdát. Své bydlení si však můžete snadno jarně „vystajlovat“ a krásné dny plné sluníčka a tepla nenápadně přilákat.

 

Jarní interiér pod taktovkou žluté barvy

 

Jak jinak, že? Samozřejmě, základem je barva jara, kterou je nenahraditelná žlutá barva, svěže doplněná barvou zelenou. Mnoho lidí lákají první sluneční paprsky nejen k velkému jarnímu úklidu, ale také k jarnímu malování celého bytu. V takovém případě se nebojte zvolit odstíny žluté či zelenkavé barvy, jsou to tóny, které jsou IN po celý rok a stačí je použít třeba v předsíni, chodbě či hale. Po vašem příchodu domů na vás bude čekat sluncem zalitá oáza bezpečí, kterou můžete vylepšit i oblíbenými samolepkami na zeď. Žlutou, zelenou i krémovou barvu můžete v tomto jarním období směle použít v celém interiéru – stačí vyměnit ručníky v koupelně, koupit žlutý toaletní papír, na konferenční stůl naaranžovat žluté i oranžové podtácky a do ložnice nakoupit vonné svíčky v jarních barvách či s jarní tématikou.

 

Květiny prosím...

 

Nasměrujte své kroky do prvního květinářství a vyberte si oblíbené květiny – ať už řezané či v květináči. S jarní náladou si to budete kráčet už při cestě domů, jaká se pak asi jarní a optimistická nálada  rozvine u vás doma, když květinami vyzdobíte svůj interiér a vlijete mu novou energii a sobě i pořádnou dávku dobré nálady do žil. Pokud sáhnete po květinách řezaných, chce to i stylově jarní vázičku, když žádnou nemáte, vůbec nevadí. Stačí si obyčejnou skleněnou vázu vyzdobit jarní dekorací a zapojit můžete i své děti. Vázu stačí stylově ovázat žlutou stužkou, pomalovat vodovými barvami či olepit barevným papírem - samozřejmě tématicky pokresleným květinami, sluníčkem či beruškami. V případě květiny v květináči se pak můžete podobně inspirovat výběrem obalu na květináč. No a když už budete v tom tvoření, vyrobte si spolu s vašimi dětmi i jarní výzdobu do oken či na hlavní dveře. Byt vám krásně provoní i čerstvé bylinky v květináči, které vám navíc pomůžou i s jarní očistou těla a navíc vypadají vždy nádherně.

 

Detaily i doplňky plné jarního očekávání

 

Přilákejte a podpořte sluníčko na jeho pouti k vašim oknům jemně lesklými záclonami či závěsy, které sluneční svit nádherně zlatavě ozdobí. Veškeré textilie - ať už v podobě ručníků v koupelně, utěrek, ubrusů a prostírání v kuchyni, polštářků a přehozů v obývacím pokoji i ložního povlečení v ložnici - vyměňte za květinové vzory, které příchod jara oslaví i připomenou. Pokud jste podlehli kouzlu kusových koberců i malých koberečků, je čas vyndat ze skříně ty s jarní tématikou.

 

Díky přípravám a zdobení se vám čekání na jaro příjemně zkrátí a než se nadějete, bude vás jarní sluníčko šimrat, místo mrazivého štípání, do tváří.

 

Názory

Přidat názor