Blog bydlení

Proč koupit nemovitost v dražbě

Pokukujete už dlouho po rodinném domku, moderním bytě, zajímavém pozemku, chalupě v lůně přírody či snad garáži pro vašeho plechového mazlíka? Svou vysněnou nemovitost můžete snadno získat i jinak než stresováním s realitní kanceláří či riskováním vlastní koupí. A to levně, výhodně a s dávkou lehkého adrenalinu - v dražbě!

 

Finanční úspora

 

Rozhodně stojí na prvním místě. Vyvolávací cena nabízené nemovitosti je vždy nižší než cena odhadnutá soudním znalcem, často začíná již na jedné třetině této ceny. Když si k tomu přičtete, že můžete být s dávkou štěstí i jediným zájemcem, můžete nemovitost snadno získat již za nejnižší podání. Ušetříte tak peníze, které můžete investovat třeba do rekonstrukce či vybavení, nebo získáte dům či byt mnohem dříve, než jste ve svém rodinném rozpočtu počítali a to už stojí za zamyšlení a nastudování podrobností, nemyslíte?

 

Lukrativní nemovitost bez starostí

 

Ano, v dražbách se často nabízí nejen majetek, na který byla uvalena exekuce, ale také nemovitosti, které chtějí jejich majitelé prodat dobrovolně a také výhodně. Často se jedná o velice lukrativní nemovitosti, ale také zcela nové domky v satelitních městech či zcela nové byty, které touto formou často prodávají developerské firmy. Máte tak šanci získat zcela nové domy, byty i garáže, ovšem bez pracného obíhání úřadů a starostí s výstavbou, jak je tomu v případě, že si stavíte nemovitost na zelené louce - jak se říká od píky. A pokud uvažujete třeba jen o pozemku do budoucna, i ten může být výjimečnou investicí – obzvláště, když o stavební pozemky je čím dál větší zájem.

 

Nečekají vás žádná nemilá překvapení

 

Draženou nemovitost si v den prohlídky, uvedené na dražební vyhlášce, můžete osobně prohlédnout a zjistit tak její skutečný stav. Nekupujete tak rozhodně zajíce v pytli a navíc okamžikem příklepu je nemovitost nejen vaše, ale i právně čistá. V případě, že na ni byly uvaleny exekuce či zástavní právo, jsou vydražením všechny podobné záznamy vymazány. Pokud se k nemovitosti váží věcná břemena či  nájemní smlouvy, je v dražební vyhlášce předem přesně stanoveno, zda zanikají či přechází na vydražitele spolu s nemovitostí.

Názory

Přidat názor