Blog bydlení

Proč se zamilovat do dřevěné podlahy?

Rekonstruujete nebo stavíte dům a přemýšlíte, jako podlahu zvolit? Na trhu existuje mnoho moderních i tradičních materiálů, z nichž v nadčasovosti, designu i praktičností rozhodně vede dřevo. Materiál, který to u vás doma rozjede na plné pecky.

 

Dřevo. Materiál číslo jedna!

 

Do vínku mu příroda dala spoustu úchvatných vlastností, po kterých s oblibou saháme i dnes v moderní době. Pokud si zvolíte pro svou podlahu dřevo, získáte nezlomného parťáka na desítky let. Dřevo je skvělý tepelný izolant, který umí v místnosti vykouzlit hřejivou atmosféru jen pouhým faktem, že je. Jeho barva a vzor je nádherný, originální a nabízí mnoho různých odstínů i dekorů, přesně tak, jak si to sama příroda naplánovala a vykouzlila. Dřevo je doslova designový skvost, který působí jednak přirozeně a přitom doslova luxusně, nadčasově a designově precizně.

 

Dřevo si umí poradit i s vlhkostí

 

Dřevu je často vytýkáno, že co se týká zvládání boje s vlhkostí, pokulhává za modernějšími materiály. Ano, je pravdou, že ve vlhkém prostředí strádá, záleží však také na vaší péči a podmínkách, které mu dopřejete. Postarat se můžete o rafinované odvlhčení a také ošetření dřeva. Drobnou a mírnou vlhkost totiž dřevo naopak umí zpracovat velmi dobře – umí ji do sebe pohltit a v čase sušších dní ji opět předat do interiéru. Do příliš vlhkých a špatně odvětrávaných koupelen však klasické dřevo zrovna nejideálnější skutečně není.

 

Není dřevo jako dřevo

 

Ano, skutečně si i v případě dřevěných podlah můžete vybírat z pestré škály druhů dřeva vhodných pro toto poslání. Vybírat si tak můžete nejen dle barvy a vzoru, který se vám hodí do konkrétní místnosti či celého domu, ale také dle druhu dřeva a jeho nejen vzhledových vlastností. Mezi nejpoužívanější adepty patří dub, jasan, i buk. Bát se však nemusíte ani exotického dřeva jako je eukalyptus, který je také velice krásný a odolný zároveň.

Názory

Přidat názor