Blog bydlení

První společné bydlení bývá dlážděno kompromisy a ústupky

Našli jste toho pravého, protějšek, se kterým se toužíte dělit o stůl i lože? Po čase romantických schůzek nastane čas, kdy padne zásadní životní rozhodnutí – oba zatoužíte po společném bydlení. Jeden byt v bytovce či rovnou rodinný domek, koupený či prozatím jen pronajatý – zkrátka společný prostor, který najednou musí pojmout vše, co máte oba rádi. Jak se sestěhovat v poklidu, aniž byste se rozešli dřív, než byste spolu začali skutečně bydlet? Právě o tom je dnešní článek, čtěte tedy dál pár našich praktických rad :)

 

Vzrušující soužití i kombinování dvou životních stylů

 

Pokud jdete do nového bydlení absolutně nepolíbení, dost možná nebude vaše první soužití obtěžkáno vlastním nábytkem, ale pouze taškami věcí, na které jejich nové místo teprve čeká a vy si vše nové koupíte společně. Pokud si však z původního bydlení chcete vzít oblíbené kousky, rozhodně se s partnerem dopředu domluvte. Pro klidný průběh můžete využít pravidlo třikrát ano, jednou ne. Ze svého původního bytu si vezměte pouze tři oblíbené kousky, přičemž každý z vás má právo jednoho veta pro věc, kterou absolutně v bytě nesnese.

 

Ve dvou znamená pro dva!

 

Společným bydlením končí individuální JÁ a začíná krásné MY. Nebojte, rozhodně vás nestrašíme, že byste snad museli okamžitě zapomenout na své vlastní potřeby, ale kompromisům se nelze vyhnout. Najednou vám nebude stačit malá skříň, ale vybrat budete muset takovou, kde bude dostatek místa pro oblečení vás obou, a stejné je to s odkládací stěnou i komorou. Rozhodně je dobré vyčlenit si i v té nejmenší garsoniéře své malé království – kousek zázemí dle vlastních představ. Bohatě postačí oblíbené křeslo a zákoutí z knih nebo naopak místečko pro nezbytný počítač a pár oblíbených her.

 

Když společně, pak od počátku

 

Nějaká ta menší rekonstrukce nebo jen základní výmalba a následný úklid – do společného bydlení jděte po hlavě s rozvahou, v tomto případě rozhodně společně. Úprava společného soužití totiž skutečně začíná ve vybydleném bytě, startuje u výběru barvy na vymalování obývacího pokoje stejně jako kuchyně a plynule pokračuje výběrem nábytku i doplňků. Překvapení v podobě nákupu lůžka či sedací soupravy riskujte jen v případě, že po konkrétním kousku sníte společně už pár měsíců a víte jistě, že své drahé polovičce uděláte takovýmto nákupem bezmeznou radost. V opačném případě se oba obrňte trpělivostí a podnikněte výpravu do nábytkových center a vybírejte společně vše od židle až po prkénko na WC.

Názory

Přidat názor