Blog bydlení

Purismus - čistota interiérového designu

Vaše srdce bije pro vzdušné, jednoduché a svěží linie? Nic vám neříkají vitríny plné sošek a suvenýrů z dovolené? Nevyžíváte se ani v koberečkách, zdobných dečkách a volánkových záclonkách? Pokud se nejlépe cítíte svobodně a nesvázaně v životě i u sebe doma, pak je přímo pro vás stvořený minimalistický styl bydlení – nefalšovaný purismus.

 

Purismus, to je čistota stylu i důraz na detail

 

I když název tohoto stylu pochází z latinského purus, což v překladu znamená čistý, neznamená to snad, že ten kdo si zařídí bydlení v tomto duchu od rána do večera utírá prach, vytírá a luxuje. Interiér v puristickém stylu vás právě prachu výrazně zbaví, je to totiž styl, který bazíruje na jednoduchosti a čistotě linií i stylu, přesto však klade důraz na detail. Jistě vás tak nepřekvapí, že v tomto stylu dominuje převážně bílá barva a světlé odstíny šedé. Jako detaily pak v skromné míře dokonale ladí kožené doplňky a také poctivé dřevo z lůna přírody. V purismu nehledejte zbytečné kousky nábytku ani doplňků. Vše, co do místnosti postavíte, musí mít své právoplatné uplatnění a také poctivé a precizní zpracování. Samozřejmě vše v dokonalé harmonii a v jednotném stylu. Solitéry a designové skvosty se pak postarají o dokonalé vyniknutí a dech beroucí atmosféru.

 

Nuda? Ta rozhodně nehrozí!

 

Vzdušnost, harmonie, lehkost a jednoduchost – to jsou atributy, na které vsází puristický styl bydlení. Bát se však nudy, stereotypu či šedi? To opravdu není na místě. Díky tomu, že tento styl dýchá pro absolutní kvalitu a špičkové provedení i nápadité kousky nábytku a architektury, výsledné „zabydlení“ je vždy naprosto úchvatné. Proč se také nechat rozptylovat nadměrným množstvím kýčovitých „skvostů“, když všechny vaše smysly může na dlouhé minuty zaujmout jediný doplněk, který zkrátka bude stát za to. Jen si dejte pozor na to, že stejně tak, jako může vyniknout dokonalost, lehce nežádoucím způsobem vynikne i malý nezdar či úlet. O nepořádku pak ani nemluvě!

 

Investujte do kvality i pořádného osvětlení

 

Kousků nábytku ani dekorací nebudete potřebovat mnoho. To nejen nezruinuje vaši peněženku, ale také výrazně ulehčí neoblíbený úklid. Když se rozhodnete pro konkrétní kousky nábytku, neváhejte důkladně prověřit jejich kvalitu. Investice do extrémně levného a nekvalitního výrobku je v purismu doslova nedovoleným hříchem, za který zaplatíte velkou daň především vy sami. Naopak na ty elegantní a luxusní kousky nábytku si důkladně posviťte a to důstojným a výkonným osvětlením, které noblesu stylových kousků a celého konceptu purismu ještě více podtrhne a docení.

Názory

Přidat názor