Blog bydlení

Relaxujte v koupelně ve skandinávském stylu

 

 

Večerní či ranní sprška patří mezi denní rituály, které většina z nás miluje a doslova se na ně těší. Osvěžující sprcha či relaxační koupel nás vždy naladí, povzbudí a dobijí novou energií, která vychází v podobě čisté vody přímo z přírody. A dokonalé souznění s přírodou přímo vystihuje i naplňuje skandinávský styl, který, ač jsme jiné zeměpisné šířky, nás stále více oslovuje pro svou přímočarou, jednoduchou a především harmonickou krásu.

 

Dokonalá severská koupelna nepotřebuje mnoho

Koupelna v skandinávském duchu není náročná ani na prostor, a už vůbec ne na složité úpravy či stavební řešení. Pokud právě řešíte, jak zvelebit svou typickou panelákovou koupelnu miniaturních rozměrů, pak jste našli svůj styl. Díky tomu, že si tento styl nepotrpí na přehnanou a bezúčelovou zdobnost, malé prostory si o přírodní a jednoduchý ráz přímo říkají. A pokud vás už nudí světlé obklady, ale nevíte co s nimi, máte vyhráno dvojnásob. Pro dokonalou proměnu koupelny nebudete muset utrácet za nové extra moderní. Kachličky světlých a tlumených tónů jsou totiž naprosto dokonalé.

 

V koupelně vítězí jednoduchost a světlo

 

A vy tuto invenci rozhodně oceníte nejen pro harmonický vzhled plný vzdušnosti, ale také při samotném úklidu koupelny. Navíc si vůbec nemusíte zoufat, že je vaše vana či sprchový kout „obyčejný a prostý“, pokud nechcete jejich výměnu za nové, severské koupelně to vůbec vadit nebude. Základem je souznění barev – zapomeňte tedy na pestrost a příliš syté tóny. Naopak vítané a žádané jsou světlé tóny, které koupelnu opticky zvětší i sjednotí a dodají ji potřebnou lehkost. Z barevné plejády barev si tedy rozhodně pozvěte světlé tóny šedé, krémové a béžové. Pokud máte kachličky v „obyčejné“ bílé barvě, stanou se dokonalým neutrálním základem, který vám umožní použít o něco výraznější doplňky.

 

O slovo se hlásí typické severské doplňky

 

V žádné koupelně nesmí chybět ručníky, osušky ani předložky. V té naší to pak budou ty z příjemného a kvalitního materiálu, nejlépe jednobarevné a v barvách skandinávsky šedé, tlumené petrolejové, levandulové i lehké nádechy zelené, jako symbol vitality a síly přírody. Nezbytné koupelnové doplňky jako háčky, kelímky, koše či košíky, ale i kliky či úchytky vždy nakupujte ideálně v jedné sérii, celá koupelna tak bude působit harmonicky. Jednoduchou eleganci si nenechte narušit ani přemírou parfémů, krémů a lahviček – lépe jim bude v uzavřených skříňkách či v košících na polici. Na co nesmíte zapomenout jsou květiny, alespoň jedna by rozhodně neměla chybět, a pokud si nevíte rady s pěstováním, postačí i umně zpracovaná umělá.

 

Hlavní roli svěřte zrcadlu

 

Zrcadlo v severské koupelně dokonale zvládne roli solitéru, který prosvětlí a opticky zvětší vaši koupelnu a především dodá na její důležitosti a kráse. Zrcadlo volte nejlépe bez rámu, nebo jej dokonale slaďte s koupelnovými doplňky, aby nic nerušilo celkový dojem, který bude pod vaší taktovkou zaručeně dokonalý.

 

Inspirujte se více zde

Názory

Přidat názor