Blog bydlení

Romantické zákoutí a relaxace na zahradě? S látkovým altánem či stanem v mžiku!

O příjemný stín i žádanou intimitu a soukromí stojí na své zahradě každý. Mít své příjemné zákoutí, kde se můžete slastně oddávat lenošení i přátelskému či rodinnému posezení, to je pohoda na čerstvém vzduchu. Ne každý však prahne po klasické terase či pergole a tak designeři s úspěchem vylepšují starodávné a vysoce slušivé látkové altány i prostornější zahradní stany. A že jich je ! Inu, posuďte sami.

 

Zahradní altánky a stany jsou populární

 

A není se co divit. Jejich předností je nejen příjemný a decentní vzhled, který v případě zahradních altánků se závěsy romanticky poletujícími ve větru, povznese vaši zahradu do orientálních dálek, ale díky kterému získáte i ryze funkční prvek, který se v případě zahradních stanů postará o příjemný stín a chládek kdykoli a kdekoli. Na rozdíl od klasických pevně ukotvených teras či pergol, pro které musíte pečlivě vybírat místo, si můžete zahradní altán či stan postavit kdekoli na zahradě, po čase toto místo bez výčitek a složitých úprav změnit a problém není ani zabalení altánu či stanu s sebou na dovolenou či chalupu. Navíc vyšší řady těchto altánků mají také bočnice nejen z odolných materiálů jak proti špíně tak i vyblednutí, ale zároveň i s možností vyprání.

 

Žádaný stín, soukromí i snadná realizace

 

Zahradní altány s elegancí sobě vlastní rády poskytnou příjemný stín a také soukromí – stačí jen použít bočnice a rázem máte svou vlastní polední siestu na čerstvém vzduchu za hudebního doprovodu ptactva i vanoucího letmého větříku. Díky jejich přívětivé náruči vás nepřekvapí ani letní deštík. Zahradní altány a stany můžete s ohledem na typ vaší zahrady a případné zázemí a především závětří, nechat postavené v podstatě celou sezónu. Vybrané druhy můžete také pevně ukotvit, jen v případě silných vichrů jej můžete rychle a bez námahy z bezpečnostních důvodů složit, či odepnout potah a konstrukci nechat stát. Běžný vítr však ustojí bez potíží a ještě vás před ním schovají pod svá křídla. Zároveň však můžete zahradní altány a stany klidně rychle a bez námahy postavit jen příležitostně a stejně rychle je také opět složíte do úhledného balíčku. Jejich přednosti tak využijete jak denně u rodinného domku, tak i na chalupě o víkendu.

 

Velikost, styl i tvar? Vybrat si není žádný problém

 

Ať už dáváte přednost zmiňovanému romantickému vzhledu s nádechem exotických zemí nebo raději volíte čistě praktickou stránku, na zahradu malou i velkou, pro rodinu početnou i letní párty vyberete snadno zahradní stan či altán doslova na míru. Nejčastěji mívají tvar obdélníku či čtverce, ani jiné tvary a dokonce i ty vyrobené na zakázku nejsou výjimkou. Svou barevností také neurazí – vybrat si můžete od klasické bílé, zelené či krémové až po širokou barevnou paletu a potěší vás i různé potisky či vzory. Zapomenout nesmíme ani na možnost volby různých typů rozkladů a konstrukcí od klasických až po nůžkové a také dávku soukromí, kterou dokáží nabídnout. Pro svůj klid a relaxaci tak můžete zvolit nejen zcela otevřené, ale také zcela uzavíratelné altány a stany, které vám na vaší zahradě pomůžou vykouzlit vlastní svět.

Názory

Přidat názor