Blog bydlení

Romantický styl dýchá něhou a láskou

Když se řekne romantické bydlení, mnohé napadne srdíčkové šílenství na všem od podlahy, přes zdi, ručníky až po osvětlení. Nechceme vás vystrašit láskyplnou záplavou celoročního Valentýna – chceme vám představit romantický styl, který září jemnými teplými barvami, květinovými motivy a propracovanými detaily.

 

Romantický styl pro všechny

 

Mnoho lidí si myslí, že je zamilovaný čas typický jen pro určitou věkovou skupinu. Ale jděte – jste přeci tak mladí či staří, jak se cítíte uvnitř a váš byt přeci datum vašeho narození vůbec nezajímá. Pro úspěšné zařízení vašeho království v romantickém stylu tedy zahoďte stud i nejistotu a vrhněte se na světlé pastelové tóny, které vás spolu s nábytkem i doplňky budou hýčkat a rozmazlovat svou příznivou náručí, která odežene všechny starosti i trable okolního světa.

 

Vhodně zvolené barvy a vzory jsou alfou i omegou úspěchu

 

Romantický styl má jednu velkou výhodu oproti ostatním stylům – i s malým rozpočtem dokážete skutečné divy. Při jeho zařizování nechte promlouvat především své srdce a city. Bílý nábytek je dobrým základem, kterým rozhodně nic nezkazíte. Decentně propojený s dalšími pastelovými tóny jemných odstínů růžové, fialkové, žluté, zelenkavé, olivové a modré docílíte dech beroucího efektu. Pokud jste našli zálibu v tapetách či moderních obrazových tapetách, nemusíte se držte při zdi, romantický styl jim je nakloněn. V kombinaci s květinovými vzory a oblíbenými motýly docílíte skutečně něžného a nejen romantického výsledku.

 

Doplňky, které si vás zhýčkají

 

Skvělým zástupcem pohodlného a něhu probouzejícího nábytku je bezesporu houpací křeslo, a nejlépe to pro dva. V obývacím pokoji ani ložnici nesmí chybět nezbytné polštáře, přehozy s krajkou či výšivkou, které lákají k lenošení a hlavně přitulení. Z materiálů volte ty přírodní, kovové dekorace či  ty z oblíbeného proutí odvedou také pořádný kus práce pro dokonalý výsledný efekt. V romanticky zařízeném interiéru nesmí chybět ani živé květiny, stylové lampy - a dokonce i v nástěnné podobě – a také něžné záclony a závěsy. Nic nezkazíte ani dřevěnou podlahou a zdi můžete vyzdobit starými obrázky či rodinným fotografiemi – nejlépe v černobílé úpravě.

 

Detaily s nádechem něžnosti

 

Přemýšlíte, jaký nejdůležitější prvek vykouzlí tu správnou romantickou atmosféru? Ano, v jednoduchosti je krása a tak něžný plamen svíčky, který dokáže uklidnit a nádherně provonět i osvětlit interiér se vždy postará o pohádkové kouzlo ložnice, stejně jako koupelny či obývacího pokoje. Vsadit můžete i na zajímavě řešené plovoucí svíčky, které dokáží odrážet svůj mihotavý plamínek vskutku jedinečně a vám tak dopřejí pohodu a romantickou náladu se vším všudy.

Názory

Přidat názor