Blog bydlení

Skandinávský styl nejvíce zdobí jednoduchost

Čistota linií, svěží i nápaditá  řešení a vše ruku v ruce s nadčasovostí, šmrncovní elegancí, lehkostí a leckdy i vtipem, to je skandinávský styl bydlení, který doslova dobývá svět. Kdo by to byl řekl, že směr, který spatřil světlo světa v polovině minulého století a bojoval o své místo na výsluní s mnohem na první pohled atraktivnějšími, zábavnějšími a barevnými styly, se nevzdá a svou fenomenální svěžestí se udrží na žebříčku popularity.

 

Světlo, prostor a všudepřítomná pohoda

 

Skandinávský styl bydlení není náročný, zakládá si však na dostatku bílé barvy, světlých tónech, pokud možno nábytku z přírodního dřeva, ruku v ruce s dostatečným množstvím přirozeného osvětlení. Ať už máte dostatečně velký byt, rodinný dům či malou garsonku, s úspěchem můžete své obydlí zařídit v tomto svěžím a elegantním stylu, kde vše má svou praktickou a funkční roli a místo. Právě hra světla a světlých tónů totiž prostor opticky zvětší a dopřeje vyniknout tomu podstatnému – pohodové atmosféře vašeho bydlení, která se přenese i do vašeho života.

 

Desatero skandinávského stylu v praxi

 

1. Bílá barva je dominantou interiéru v tomto severském stylu. Doplnit ji můžete chladnými tóny zelené i modré barvy a také kombinací černé a bílé. Ovšem ani jemné tóny starorůžové či jemné fialkové nejsou zcela zapovězeny.

2. Vše, co je spjato s přírodou, je v skandinávském stylu vítáno.

3. Poctivé a voňavé dřevo je jasným favoritem a noblesně zapůsobí i v případě, že vsadíte na minimum nábytku.

4. Nebojte se otevřeného, vzdušného prostoru s dostatkem světla.

5. Dejte vyniknout podstatě nábytku i doplňků a vyhněte se jejich umělému a nepřirozenému přikrášlování v podobě romantických či kýčovitých kudrlinek

6. Funkčnost nábytku i veškerých doplňků – to je jejich pravá a krásná podstata

7. Skandinávský styl si cení poctivého řemesla, proto ruční práce je nejen ozdobou, ale také podstatou souznění nejen s přírodou, ale i ekologickým smýšlením a životním postojem tohoto směru bydlení.

8. Není-li po ruce denní světlo, nebojte se vsadit na dostatek úsporného LED osvětlení

9. Přírodu si k sobě domů můžete pozvat i jako skvělého parťáka, který skandinávský styl ocení a podtrhne – živé rostliny jsou tak rozhodně vítány a žádány.

10. Myslete i na multifunkčnost, kterou ocení celá rodina

 

Názory

Přidat názor