Blog bydlení

Spaní v obývacím pokoji nemusí být za trest!

Usnout občas u televizní obrazovky na oblíbeném a pohodlném gauči, to už zažil snad každý a určitě to není žádná tragédie. Ovšem nutnost ustlat si každičký den ve svém obývacím pokoji, protože ve vašem malém bytě vám nezbývá místo pro poctivou a tradiční ložnici, to už může být docela velký oříšek. Máte-li však patřičnou inspiraci, můžete si i ve svém obývacím pokoji ustlat jak se patří a vyspat se do růžova.

 

Tradiční pohovka v důmyslném kabátě

 

Ano, skutečně i tvarově oblíbená a léty prověřená pohovka se může stát místem pro váš každodenní zasloužený odpočinek. Stačí si pouze vybrat takovou, kterou designeři i odborníci přes kvalitní spánek a zdraví vašich zad vyladili k naprosté dokonalosti. Rozkládací pohovka se totiž může rozkládat různými způsoby a tak není překvapením, že ve svých útrobách může ukrývat i rafinovaný způsob, který vám nabídne spánek na klasických zdravotních matracích a sedací část si s nimi během vašeho spánku vymění místo.

 

Vykouzlete ve svém obýváku spací patro

 

Máte-li dostatečně vysoké stropy, máte vyhráno. Důmyslně a velmi prakticky si můžete v obývacím pokoji vykouzlit patro, které se stane vaší soukromou a ukrytou ložnicí. Tímto krokem získáte nejen plnohodnotné místo na spaní, ale také dostatek prostoru v obývacím pokoji. Pod spacím patrem se bude skvěle vyjímat pohovka, obývací stěna, stejně jako praktická pracovna či dětský koutek.

 

Když hledáte originální řešení

 

Pak je přímo pro vás stvořená sklopná postel, s jejíž výbavou máte rázem ustláno i odestláno a žádná návštěva vás v nedbalkách nepřepadne ani v garsonce. Sklopné postele se přes den chytře tváří třeba jako obývací stěna a když vás přepadne únava, v mžiku se promění v plnohodnotné lůžko pro jednoho i pro dva. Odpadá také pracná příprava lůžkovin – ty se totiž z vašeho lůžka nehnou díky chytrým popruhům, ani když sklopnou postel sklopíte a ukryjete tak své lůžko, které vám přes den nezabere ani centimetr volného prostoru.

/

Osvědčené předěly

 

Možná netoužíte po spaní ve výškách, ani úspoře místa pomocí sklopných postelí a za své lůžko se nehodláte stydět ani během dne. V tom případě si pro potřebu soukromí vystačíte s japonskou zástěnou, paravánem či důmyslnou oboustrannou či dokonce otevřenou knihovnou, která skvěle poslouží jako předěl místnosti a vytvoří intimní zákoutí pro vaše lůžko.

Názory

Přidat názor