Blog bydlení

Starý deštník si zaslouží druhou šanci

Když se rozprší nebo začne hustě sněžit a my nechceme být promáčení až na kost, každému z nás přijde vhod deštník. Chytrá vychytávka, která chrání naše oblečení, účes i zdraví. Když však přijde jeho čas a objeví se nějaká ta trhlinka či polámaná kostra, cesta většiny deštníků končí v odpadkovém koši. Což se však s deštníkem rozloučit smysluplnější cestou, která mu vdechne nový život a dá deštníku za jeho dobré služby ještě jednu šanci sloužit nám stejně dobře jako v dešti?

 

Obelstí tmu i noční můry

 

Starý deštník si můžete lehce dovolit potáhnout novou látkou – vůbec nevadí, že bude promokavá, váš deštník totiž čeká nové poslání. Vyberte si oblíbenou barvu či potisk a dopřejte deštníku novou fasádu. Poté jej můžete elegantně rozmístit pod stropní svítidlo a kouzelný efekt je tu. Stejně tak můžete použít jen pouhou půlku deštníku a upevnit ji na stěnu ke které upevníte lampičku – o ostatní se už postará deštník sám. Pokud toužíte po lehké extravaganci, pak ke stropu můžete zavěsit jen pouhou kostru deštníku, na kterou místo látky můžete zavěsit třeba dřevěné korálky či vyřazenou bižuterii. Pokud je rozmístíte ve stylu lapače snů, máte rázem nad nočními můrami vyhráno.

 

Netradiční ozdoba nejen na dveře

 

Vaše dveře už nejsou co bývaly a potřebovaly by trochu ozvláštnit z venkovní či interiérové strany? Zkuste použít špetku důvtipu, vlastní šikovnosti a starý vyřazený deštník. Tentokrát jej však nechejte složený a naaranžujte do něj to, co vás vystihuje, co je vám blízké či co máte rádi. Je váš byt plný květin a živé rostliny jsou pro vás nepostradatelné? Naaranžujte si je – ať už živé, řezané či sušené do složené deštníku, který upevníte na dveře a rázem máte originální dekoraci, která se jen tak nevidí.

 

Originální odkládací stěna – značka zadarmo!

 

Ať už zrovna toužíte po originální odkládací stěně do chodby, nebo se vám nedostává volných finančních prostředků na novou – staré vyřazené deštníky umí prokázat dobrou a dokonce i slušivou službu. Jejich zahnutá rukojeť po nezbytném zkrácení na míru se totiž stane dokonalou odkládací stěnou, která udrží nejen vaše kabáty, ale také ramínka, která vám už rozhodně na zem nesklouznou. Rukojeť deštníku na zdi udrží i vaše kabelky a dokonce i klíče či šperky – záleží jen na vaší fantazii a kreativitě.

Názory

Přidat názor