Blog bydlení

Strom u vás doma? A proč by ne!

Nebojte, nebudeme vás v dnešním článku nabádat k tomu, abyste si do svého obývacího pokoje nasadili smrk a nechali ho klidně růst o patro výš. Jednak by se mu u vás doma asi moc nelíbilo – i když už nápadití zahradníci vyšlechtili zakrslé druhy různých dřevin – a jednak je dnešní článek tak trochu o něčem jiném. Hlavní roli v něm sice hraje strom, ale spíše jeho části a jejich využití v interiéru.

 

Dřevo je kouzelné

 

A v našich domovech má stále nezastupitelné místo – a právem. Dřevo je okouzlující, je to naše spojení s přírodou za okny našich domovů a jeho hřejivá atmosféra mnohdy vítězí nad supermoderními vynálezy bytových architektů. Ti se, konec konců, k dřevu stále častěji vrací a tak není divu, že se můžeme setkat s nápaditými doplňky ze dřeva v nejrůznějších formách. Jen si vezměte, co se dá vykouzlit z obyčejného uříznutého plátu dřeva. I když, tak obyčejný zase nebude – více mu bude slušet označení neobyčejně elegantní.

 

Plát dřeva a nápad je tu

 

Konferenční či noční stolky z klasických a známých materiálů má kde kdo, ovšem vy si můžete pořídit originál, který se jen tak nevidí. Vpusťte do svého domova plát dřeva, kterému jen slušivě připevníte nožky a rázem máte kam odkládat stylově kávu či ranní noviny. Své kouzlo má i skutečný špalek dřeva, který nic nezastírá a i se svými suky a prasklinami vám ozvláštní nejen obývací pokoj v podobě konferenčního stolku, ale klidně i předsíň či ložnici. Jedinečný kousek také snadno vyrobíte z přepůlených špalků, které položíte na zem po jejich délce a na horní část upevníte nerozbitné sklo.

 

Podívejte se na dřevo i jinak

 

Máte-li raději kreativnější pohled na přírodu a jejího zástupce dřevo, pak vás jistě už mnohokrát toulkami přírodou napadlo, že by se některá větvička či vysušená kůra stromu skvěle vyjímala na zdi v obývacím pokoji, třeba místo klasického a často okoukaného obrazu. Seberte tedy odvahu, nechte se inspirovat vlastní fantazií a příště si kousek lesa přineste domů. Stačí kůru či větev nechat důkladně vysušit a zbavit případných breberek a rázem máte originální doplněk, který se vám zaručeně nikdy neokouká.

Názory

Přidat názor