Blog bydlení

Suvenýry z dovolené – nádherná dekorace ve vaší režii. Část druhá

Suvenýry, které nic nestojí, a které nám vyplaví samo moře, si často sbíráme právě proto, že to je nejen příjemná zábava, ale především příjemné připomenutí, jak jsme se v létě měli báječně. Odteď už se nebudete muset jen čas od času přehrabovat v krabici těchto vzácných pokladů. Vyrobíte si dekoraci, která vám připomene léto a my vám poradíme, jak si ji snadno zvládnete vykouzlit sami doma a bez velké námahy. V minulém článku jsme už pár suvenýrů z dovolené vylovené v moři či na pláži přeměnili v dokonalou výzdobu připomínající léto, dnes v tvoření pokračujeme :)

 

Provázek spojí vaše vzpomínky

 

Nejlépe se pro aranžmá na provázek hodí hvězdice a nejrůznější mušle. Pokusit se přilepit či omotat můžete i menší kamínky, či pro ně z provázku uháčkovat kapsičku – i to vypadá velmi efektně. Do mušle či hvězdice - pro pevnější stabilitu - vyvrtejte dírku, a na provázek jí provlékněte a rozmístěte nápaditě dle vašich představ, či na jeden upevněte mušlí více. Takto si můžete vyrobit originální dekoraci na stěnu za vaše lůžko – v kombinaci s led osvětlením bude vypadat báječně. Z mořských suvenýru si také snadno tímto způsobem vyrobíte jedinečnou a stylovou zvonkohru – ať už do interiéru nebo na vaši zahradu či verandu.

 

Ve svých smělých plánech nezapomínejte ani na svou zahradu

 

Je pravdou, že v chladných dnech podzimu zkrášlovat svou zahradu suvenýry od moře, může vypadat přinejmenším zvláštně. Ovšem, kdo je připraven, není zaskočen. A tak si nevlídné dny můžete zpříjemnit právě přípravou dekorací i na svou zahradu. Pokud jste si z dovolené přivezli velké mušle, skvěle je využijete jako pítka pro ptáčky, samozřejmě položené obráceně než je zvykem :). Prakticky je můžete také využít jako jedinečný a originální květináč, menší rostlinky si v mušli budou přímo libovat. Z menších kousků pak můžete vyrobit dříve zmiňovanou zvonkohru – na zahradě si můžete dovolit i větší a delší kousek. Z drobných mušliček si snadno vyrobíte i veselý letní závěs u vstupu do pergoly, či jej využijete jen tak jako ozdobu na terase. Pokud si právě na své zahradě budujete svépomocí kamenný chodníček, zkuste pár kousky vydláždit svou letní cestičku za pohodou. Mušle rozmístěte mezi kamínky jen sem tam a položte je o něco níže než samotné kamínky, nebudou tolik namáhány vaší chůzi.

 

A pokud jste opravdu letní a sluníčkové typy a zima je pro vás každoročně utrpením, nenechte se svazovat konvencemi a klidně si mušličky nalepte třeba na krmítko či budku pro ptáčky. A i když to bude pro kolemjdoucí možná směšné, vaše děti budou zcela jistě nadšeny, že sněhulákův nos a knoflíky nebudou pro letošní zimu zdobit mrkev a uhlíky, ale vtipně nabarvené či naaranžované mušle z vaší letošní dovolené od moře. :)

Názory

Přidat názor