Blog bydlení

Světlý nebo tmavý nábytek? Nemůžete se rozhodnout, který je ten pravý?

S tím vám rádi v dnešním článku krapet poradíme a odtajníme vám výhody i nevýhody soužití s tmavým či světlým typem nábytku a také jejich zakomponováním do různých typů interiérů.

Ať už máte svůj styl nábytku vybraný v obchodě, na internetu nebo se jej chystáte nechat zhotovit na zakázku, dnes vám odhalíme jak světlý či tmavý nábytek působí v interiéru a zda ten či onen bude vhodný právě pro váš životní styl, vkus či náladu.

 

Světlo, čistota a jemnost – to je světlý nábytek u vás doma

 

Ano, světlý nábytek je přirozenost sama. Světlé tóny si na nic nehrají a jsou naprosto své, jsou tak vhodné pro všechny, kteří mají blízko k přírodě či přirozenosti. V místnosti zařízené ve světlých tónech získáte potřebný klid a načerpáte novou energii do žil. To, že působí na mnohé nudně a sterilně není vůbec pravda – samozřejmě, že záleží na úhlu pohledu, vkusu a také doplňcích, které umí světlý interiér nádherně osvěžit. Výhodou světlého nábytku je fakt, že k obměně celé místnosti stačí změnit pouze doplňky a detaily a rázem získáte nové bydlení. Světlý nábytek opticky zvětšuje interiér a je také velmi praktický – paradoxně na něm tolik není vidět prach ani jiné nečistoty.

 

Tmavý nábytek láká svou noblesou

 

A krapet také extravagancí. Tmavý nábytek vždy působí mohutnějším a také lehce noblesnějším dojmem. Ne, že by snad světlý nábytek nemohl být známkou luxusu, ale působí mnohem lehčeji než tmavší nábytek, který stále působí modernějším dojmem. Tmavý nábytek umí opticky prostory zmenšit, což se někdy může hodit, ale umí také ubírat kouzlo přirozeného osvětlení, které výrazně tlumí. Ovšem, pokud se držíte pravidla všeho s mírou, pak se nemusíte tmavého nábytku vůbec bát.

 

Nemůžete se stále rozhodnout? Kombinujte!

 

Možná, že stále nevíte, který tón nábytku pro vás bude ten pravý. Vyřešit to však můžete šalamounsky – vyberte si nábytek, který je kombinován ze světlých i tmavých tónů. Získáte tak přednosti obou, navíc je tento styl považován za nadčasový a rozhodně univerzální. A vyhýbat se nemusíte ani nábytku barevnému, který umí vaše bydlení rozzářit a patřičně moderně okořenit. A nezapomeňte – v otázce výmalby a podlahových krytin či koberců sluší tmavým barvám nábytku světlé tóny a naopak! Jen tak jim totiž dáte náležitě vyniknout!

Názory

Přidat názor