Blog bydlení

Tipy jak originálně vymalovat studentský pokoj

Zdá se vám to jako včera, kdy vaše ratolest sotva zvládla svůj pokojíček přejít bez jediného pádu a nyní jste se najednou ocitli v situaci, kdy si dává na dveře cedulku „Nevstupovat“ a touží po svém malém království. Nový studentský pokoj si žádá nejen nový moderní nábytek a vybavení, ale také stěny volají po nové výmalbě. Pokud možno takové, která vyrazí dech rodičům i kamarádům.

 

Studentský pokoj snů

 

Počítejte v duchu do deseti a stále si opakujte, že to je pokoj vašeho puberťáka, a jako takový má právo být lehce ztřeštěný, provokativní i absolutně hrůzostrašný. Pokud však chcete studentíkovi udělat radost a leží vám na srdci jeho spokojenost, rozhodně na něm nechte hlavní rozhodovací slovo v tom, jak bude výmalba vypadat. Nejen, že se bude v pokoji cítit opravdu jako doma, ale zároveň ocení důvěru a zodpovědnost, kterou mu svěříte. A nebojte se, samozřejmě, že nenápadně zapojíte i svou vrozenou rodičovskou diplomacii a zlehka usměrníte ty nejbláznivější umělecká díla, která by na své stěně chtěl váš mladík či slečna mít.

 

Magnetická barva jako stvořená do studentského pokoje

 

Nástěnky jsou praktické, proč se však trápit s jejich umístěním, když si nástěnku podle svých představ můžete namalovat přímo na zeď. Stačí si koupit speciální magnetickou barvu, která v sobě obsahuje drobné kovové částečky, které natřené ve dvou až třech vrstvách vykouzlí jedinečnou velkoplošnou nástěnku přesně takových tvarů a v těch místech, kde budete chtít. Magnetická barva je barvou podkladovou, můžete tak na ni použít jakýkoli barevný odstín klasické barvy a také tapetu. Váš student či studentka tak získá univerzální nástěnku, na kterou si může pomocí obyčejných magnetů připevnit vše od fotografií, obrázků i školních poznámek až po taháky. A to jestli ji aplikujete na zeď jen nad pracovní stůl, přes celou stěnu nebo v pásu, je jen na vás. ( A možná právě přemýšlíte, že je to chytrá vychytávka i do kuchyně, že :))

 

Studentský pokoj hýří barvami i tvary. I na stěnách!

 

Málokdy natrefíte na studentský pokoj v minimalistickém stylu s bílou výmalbou a strohou výbavou. Jako rodiče se s tím asi těžko smíříte, ale o to větší bude radost vašeho skoro dospěláka, když mu jako velkému fandovi umožníte vybranou stěnu pokoje vyzdobit graffiti. Možná, že tomuto pouličnímu umění přijdete i na chuť, ono totiž není umění jako umění a co vy víte, možná zrovna ta vaše ratolest má i nějaké to estetické cítění. Zlatou střední cestou jak vykouzlit rebelské zákoutí, které i přísný rodič skousne, je výmalba podobná geometrickému cvičení a vypadá i stylově. Stačí na zeď namalovat protínající se různobarevné trojúhelníky, obdélníky či čtverce, nebo jen prosté přímky. Tak co říkáte? Jdete do toho?

Názory

Přidat názor