Blog bydlení

Toužíte po nádherné koupelně? Myslete i na bezpečnost!

Zařídit si moderní koupelnu zářící nejnovějšími trendy a vonící novotou není nic moc složitého. Dostatek financí vám dá volné ruce, ale i díky doplňkům a chytrým nápadům můžete snadno proměnit svou koupelnu za pár korun v příjemnou místnůstku. V každém případě však spolu s designem a módními ikonami myslete především na bezpečnost.

 

I bezpečná koupelna je stále kouzelná

 

Nemusíte se bát, že vám v následujících řádcích poradíme, abyste si  každou hranu koupelny omotali molitanem, na celou podlahu pro jistotu položili protiskluzovou vrstvu a nejlépe si na háček pověsili přilbu, bez které by vstup do koupelny byl přísně zakázán. 

Ano, lehká nadsázka, zároveň je však pravdou, že v koupelně je k úrazu skutečně jen krůček – obzvláště u skotačivých malých dětí. Ale řešení je snadné – správně vybírat koupelnový nábytek i doplňky, kterým jejich bezpečnost nic z jejich krásy neubere. Výsledek tak bude nejen stylový, ale zároveň eliminujete možné nehody.

 

Vodní radovánky pod kontrolou

 

Bez vody to v koupelně nejde a snadno se díky moderním pákovým bateriím reguluje její teplota. Zatímco modrá poloha nás možná pořádně zastudí a vyleká, nic nám od studené vody nehrozí. Pokud však – a často stačí, když jen omylem zavadíme ve sprše o baterii – náhle a bez našeho záměru začne ze sprchy či z kohoutku téci horká voda, neštěstí je na světě. Obzvláště malé děti, které cachtání milují, jsou k takovéto nehodě blíže než se může zdát, a opaření je nejen nepříjemné, ale může být skutečně i nebezpečné. Nehledě na nevzhledné jizvy, které často po tomto úrazu zůstávají. Snadným řešením jsou termostatické baterie, které vám namíchají přesně tak teplou vodu jak máte rádi.

 

Ostré hrany nemají v koupelně své místo

 

I když vás zcela jistě lákají futuristické styly koupelnového nábytku, raději vsaďte na oblejší tvary, obzvláště máte-li malé děti, hůře se vy sami pohybujete, nebo je-li vaše koupelna menších rozměrů. Jen si představte, když uklouznete v koupelně velké jako dlaň, o co vše se můžete nepříjemně uhodit, na rozdíl v koupelně, která prostorem doslova hýří. Proto je dobré volit nejen umyvadlo či skříňky oblejších tvarů, ale také případné ostré úhly vykachličkovaných stěn zakončit oblou lištou.. Pokud máte vanu, i zde myslete na její vhodné zazdění i snadný přístup, v případě sprchového koutu, do kterého se vstupuje pohodlněji, to platí také. 

 

Mějte oči všude – a nohy v suchu

 

Prohlédněte si důkladně svou koupelnu snů a představte si, kde všude může číhat riziko uklouznutí. Sprchu či vanu můžete zvolit přímo s protiskluzovým povrchem, případně lehce dokoupíte protiskluzovou podložku. Tou nešetřete ani u vany či sprchy, neohrozíte se tak pádem při vylézání z vody. Stejně dobře však koupelnové předložky z nejrůznějších materiálů poslouží u umyvadla, kde vás nejen zahřejí, ale s vodou dovádějící děti ochrání v případě, že voda opustí umyvadlo :).

 

Pokud u vás pobíhají zvídaví potomci, nezapomeňte úklidové prostředky, ale také kosmetiku, která láká nejednu holčičku, a také fén či holení – i to jednorázové, které by mohlo lákat chlapečky, uklidit do bezpečné vzdálenosti tak, aby na ni vaše děti nemohly dosáhnout a nehrály si v koupelně na maminku a tatínka.

Názory

Přidat názor