Blog bydlení

Tři svěží tipy, jak dodat vašemu bydlení jiskru

Čas od času zatouží po menší či větší změně ve vlastním pokoji či interiéru každý. Ať vás k takovému nutkání vedou vaše duševní pohnutky či neutěšený stav vašeho bydlení, máme pro vás pár jednoduchých tipů, jak vdechnout vašemu životu nový elán a energii. A opravdu nebudete muset kupovat ani nový byt, bourat zdi ani investovat do nového nábytku. Změnu můžete vykouzlit i mnohem jednodušší a levnější cestou.

 

Kouzla s barvou

 

Určitě jste už někdy malovali a tak víte, že jen pouhý nový bílý nátěr dodá každé místnosti ten správný šmrnc novoty. Nebojte se tedy a klidně se chopte štětky a válečku a pusťte se i do odvážnějších barevných tónů. Máte-li obavy, zda to nebude příliš, zvolte pozvolnější cestu a vyberte si některou ze zajímavých a atraktivních samolepek na zeď. Pokud se do barevných kreací na své stěny nechcete pouštět, stačí nakoupit či ušít pár nových potahů na dekorační polštářky, obývací pokoj či ložnici oživit výrazným přehozem a i investice do elegantního kusového koberce se počítá.

 

Dopřejte si správnou atmosféru díky osvětlení

 

Není nad denní světlo, to je však limitováno západem slunce a také případnými vzrostlými stromy či hustou zástavbou před okny. Proto každému příbytku sluší zajímavě pojaté umělé osvětlení. Pokud nepomůže změna žaluzií, či jejich výměna za látkové závěsy, pak rozhodně vybírejte z pestré nabídky dech beroucí osvětlení a ani lampám se nevyhýbejte. Správnou atmosféru nejen své ložnici můžete dopřát díky romantickým svíčkám, ale také aroma lampám, protože i vůně dokáže výrazně ovlivnit příjemný pocit z vlastního bydlení.

 

Stará dobrá škatulata

 

Možná to byla dětská hra, zcela jistě však hra na škatulata bude slušet i vašemu interiéru, ať už jako celku či jen žádané místnosti. Zkrátka a dobře, pusťte se do stěhování – ne toho kompletního na novou adresu, jen dejte jednotlivým kouskům nábytku novou adresu v obývacím pokoji, ložnici či dětském pokoji. Jednoduše pro oživení bydlení vyzkoušejte i jiné způsoby, jak rozmístit nábytek a klidně vyzkoušejte i ty nápady, které jste předem zavrhli. Dost možná budete velmi překvapení, že pro vaše sladké sny je spaní pod oknem tím nejlepším nebo že sedací souprava uprostřed místnosti a ne klasicky u zdi, má taky něco do sebe. Nejdůležitější je váš pocit a souznění s nově zařízenou místností.

Názory

Přidat názor