Blog bydlení

Ušák? Ušaté pohodlí s duší i elegancí

Správný požitkář totiž tento kousek nábytku rozhodně nikdy nevyhodí. Bude jej střežit jako oko v hlavě, jako rodinný poklad předávaný z pokolení na pokolení. Ušák totiž není vůbec mrtvou vzpomínkou na černobílé filmy pro pamětníky. Ušák je solitér plný života, bezpečí a pohodlí, které nic nenahradí.

 

Ušák ví, proč se po desetiletí hřeje na výsluní

 

Možná jste ještě tímto - možná lehce retro - kouskem nábytku nepolíbení, pak tedy čtěte pozorně. Na konci článku totiž zcela jistě začnete minimálně pro jeden ušák hledat místo u sebe doma. A věřte, že rozhodně o posezení v něm budete doma losovat, vypisovat pořadníky a nastavovat minutku k přesnému dodržení času. Ušák je totiž pohodička, která vám evokuje bezpečnou náruč rodičů, vlídný úsměv a pohlazení prarodičů. A ať byl váš uběhlý den jakkoli drsný a nepřátelský, toto křeslo vám dodá energii a vlije novou krev do žil.

 

Ušaté křeslo – láska navždy

 

Když pomineme fakt, že se ušák stane nedílnou součástí vašeho interiéru – ať už bude stát nenápadně elegantně v koutku nebo uprostřed místnosti – láskou k němu zahoříte především díky pohodlí, které vám nabídne. Díky ušatému křeslu zapomenete na pokřivená záda a ztuhlý krk. Prodloužená zádová opěrka totiž dokonale podepře vaše záda po celé jejich délce, a boční opěrky v horní části dokonale uvolní hlavu i váš krk. Proto se tak rádi vždy znovu a znovu schoulíte do oblíbené polohy v tomto křesle, které - ač s bohatou historií - ozdobí nejeden moderní byt.

 

Skvost, který se stane dominantou pokoje

 

O posezení v přívětivém ušákovi bude stát opravdu každý. Od tatínka, který v něm bude sledovat oblíbený sport, přes dědečka, který si dopřeje nenápadného šlofíka, až po dítka, která se v něm schoulí dle libosti. Ušák můžete vybírat z pestré palety barev, tvarů a dokonce i v otočné variantě. Snadno tak ušák přizpůsobíte stylu svého interiéru – od jednoduchého venkovského, přes křiklavou modernu, až po vznešený rustikální a samozřejmě slušet bude i retro stylu. Ušák může stát pyšně na vyšších nožkách, ať už dřevěných či kovových, otočném podstavci, či si libovat rovnou na zemi. Doplnit jej může pohodlná taburetka či podnožník a pro opravdové pohodlí rozhodně oceníte ušák polohovací. Jediným zmáčknutím se ocitne vaše tělo i mysl v říši dokonalého odpočinku a relaxace.

Názory

Přidat názor