Blog bydlení

V domácí pracovně podle feng-šuej vám půjde práce od ruky

Práce z domova je stejně důležitá a neméně náročná a pro dobré pracovní výsledky a efektivitu je důležité i příjemné pracovní prostředí – domácí pracovnu nevyjímaje. Potýkáte-li se právě se zařizováním své vlastní pracovny nebo toužíte po změně a harmoničtějším pracovním prostředí, vyzkoušejte princip feng-šuej. Toto prastaré učení s úspěchem vylepšuje celá naše obydlí a vaše pracovní tempo, výkon i pohodu, si rádo vezme pod svá křídla.

 

Pracovna v rytmu feng-šuej je bezpečná i zdravá

 

Převážná většina práce z domova obnáší práci na počítači a dlouhému vysedávání u stolu se nevyhnete. Proto je tak moc důležité zařídit si pracovnu tak, aby splňovala co nejlepší pracovní podmínky. Začít můžete kvalitním osvětlením a také zdravotní a ergonomicky tvarovanou kancelářskou židlí. Podpěry zápěstí při práci s klávesnicí se také hodí a pro čistou mysl, harmonické prostředí a odpočinek očí, se do kanceláře dle feng-šuej skvěle hodí akvárium, ale také živé zelené rostliny. Rostliny navíc dokáží pohltit negativní elektrosmog a eliminují vlivy technických zařízení. I rostliny však vybírejte obezřetně – kaktusy a všechny špičaté rostliny nejsou příliš vhodné, ostré hrany totiž nejsou ve feng-šuej vítané.

 

Pracovní stůl jako středobod stability i pohody

 

Pro naši vlastní jistotu je důležité i pracoviště, na které je spolehnutí. V tomto případě je to pracovní stůl, který musí stát doslova pevně nohama na zemi. Zapomeňte tedy na stůl pochybné pevnosti či stability – pohupování či kolébání je zcela nepřípustné. Na pracovním stole tedy rozhodně nešetřete a vyberte si takový, který je nejen pevný, ale také prostorný a spolehlivý – tedy nejlépe dřevěný, který nejen něco vydrží, ale ukrývá v sobě také sílu i pozitivní energii přírody. Tvar stolů je dle učení feng-šuej také důležitý. Vhodným tvarem je zcela jistě čtverec a obdélník s oblými rohy, kupodivu kulatý stůl je sice vhodný k jednání, k samotné práci však není ideální. I umístění stolu je důležité. Do místnosti jej ustavte tak, abyste viděli na každého, kdo do místnosti vstoupí, rozhodně neseďte zády ke dveřím, ale ani k oknu.

 

Feng-šuej miluje pořádek a vy jej také oceníte

 

V učení feng-šuej je řád a přehlednost téměř na prvním místě. Každá věc mající své místo, je tak nejen snadno k nalezení, ale neblokuje také pozitivní energii, která díky pořádku může volně proudit. Celou pracovnu a především pracovní stůl udržujte v pořádku, vaše myšlenky i jejich naplnění tak bude čisté a uspořádané. O uklizenou a přehlednou pracovnu se postará také vhodně zvolený nábytek. Myšlenka feng-šuej razí heslo, že méně je více. Pokud si dopřejete mnoho poliček , skříněk a regálů, velmi pravděpodobně je zaplníte věcmi, které nepotřebujete a které nejsou ani důležité. Ideálním řešením je nábytek zhotovený na míru, efektivně využívající nabízený prostor a potřebných oblých hran, které jsou v učení feng-šuej nezbytné.

Názory

Přidat názor