Blog bydlení

V koupelně se už nemusíte spokojit jen s klasickou podlahou

V koupelně se už nemusíte spokojit jen s klasickou podlahou

 

Linoleum či dlažba, to jsou nejběžnější a nejpoužívanější materiály, které v našich koupelnách hrají hlavní roli – tedy až dosud. Čím dál více se na koupelnovou scénu a do hledáčku široké veřejnosti prodírají i další materiály. Svou praktičností zlepšují uživatelský komfort a zároveň vizuální stránku bydlení vynesou na první příčky popularity. Pojďme si tedy představit mláďata mezi koupelnovými podlahami.

 

Betonová stěrka vyniká svou atmosférou

 

A pro minimalistické, urbanistické či koupelny ve francouzském stylu se hodí dokonale. Nejen pro svou bezspárovost, ale také širokou barevnou škálu a texturu, kterou umí vykouzlit. Betonová stěrka, ač název napovídá, není z klasického betonu, ale z připravených směsí, které se nanášejí v tenkých vrstvách. Povrch ze své podstaty není voděodolný, o to se však postará ošetření voskem, olejem či epoxidovým lakem. Betonová stěrka je ve vaší koupelně také zárukou bezpečnosti – její povrch není kluzký a navíc chrání sama sebe před mechanickým poškozením.

 

Dřevěná podlaha je retro oděné v módním hávu

 

Pro skandinávské, provensálské či venkovské bydlení je dřevo symbolem, který si bude pochvalovat i koupelna v tomto stylu. Koupelnová podlaha ze dřeva neklouže, díky povrchové úpravě nehrozí její zkroucení a její odolnost proti vlhku se snadno zvýší správnou impregnací. Exotické dřeviny jako bambus, teak či merbau zvýší luxusní výsledný efekt, jen jim nezapomeňte důkladně větrat. I když vlhko přímo vaší podlaze neublíží, dřevo vlhkost přijímá a následně vydává zpět do okolí – správným odvětráním tak zabráníte vlhkým zdem a případným plísním.

 

Kamenná dlažba vám vyrazí dech

 

Vypadá luxusně a zároveň přirozeně, v jejím případě však mnohem více platí pravidlo dokonalé symbiózy a sladění se zařízením a celkovým konceptem koupelny. Výhodou je, že skuteční mistři vám ji položí i bez spár a vy si můžete vybírat z mnoha povrchových úprav. Kamenná dlažba skvěle bojuje s nečistotami, je však chladnější, proto je přímo stvořená pro podlahové topení, které se postará o dokonale efektní výsledek.

 

Korková podlaha nejen pro milovníky šampusů

 

Ano, korek má spousta z nás spojena hlavně s tímto bublinkovým či vinným zážitkem. Přes svou finanční náročnost se však korek jako materiál čím dál častěji objevuje i v interiérech a ve vaší  koupelně se také rád usídlí. Korek do vaší koupelny přinese hřejivý prvek pro vaše nohy a také výraznější pohodlí, je totiž oproti ostatním podlahám měkký a teplý, což oceníte hlavně po ránu. Patří mezi izolační podlahoviny, které si dobře rozumí s podlahovým vytápěním. I vaše oko zajásá, korek je zajímavý sám o sobě, můžete jej však vybírat i z mnoha barevných provedení a vzorů, dokonce i mozaiky či imitace dřeva a kamene. I zde však platí, že je potřeba jeho důkladné přelakování, které jej ochrání před vlhkostí.

Názory

Přidat názor