Blog bydlení

Vánoční barvy, které sluší interiéru všechna roční období

Rudě červená, laškovně zelená a luxusní zlatá – to jsou barvy, které v různých variacích, kombinacích či samy za sebe zdobí předvánoční čas snad v každé domácnosti. Jejich velkou předností je však fakt, že stejně jako v nejkrásnějším dni v roce, mohou tyto tři noblesní barvy s úspěchem zdobit váš interiér po celý rok. Jejich nadčasovost, živost, jednoduchost a elegance se zkrátka cenní a s jejich pomocí oživíte své bydlení.

 

Zlatá plná luxusu

 

Když se řekne zlato, všichni víme, že se jedná o něco výjimečného – ať už v lidských vztazích či materiálním rozměru. Zlatá barva je tak logicky symbolem luxusu, výjimečnosti, bohatství a také vznešenosti. Ať už si jejího skvostu chcete užívat jen v doplňcích či rovnou na nábytku, vždy myslete na to, že pravidlo o střídmosti platí u této barvy dvojnásob. Snadno se vám totiž může stát, že celý interiér místo jedinečnosti zapůsobí jako laciný kýč se závanem nevkusu. Opatrně proto pracujte s jejím množstvím, ale také odstíny a intenzitou. Její sílu a kouzlo dokáží umocnit a zároveň zjemnit barvy jako černá, bílá, ale také tyrkysová či lososová.

 

Červená plná vášně

 

Barva plná tepla, vášně i emocí – to je červená barva, která patří neodmyslitelně k přírodě i k našim srdcím. S její pomocí podpoříte nejen chuť k jídlu, ale zahřejete i po pocitové stránce chladnější byt a stimulujete snad všechny své smysly. Potřebujete-li povzbudit a dodat svým dnům energii a pozitivní náboj, červená barva svou roli splní na jedničku. Perfektně se vyjímá jak na nábytku, kobercích, tak i stěně – vždy ji však volte uvážlivě a spíše její přítomnost dopřejte buď pouze doplňkům a nebo jedné výraznější věci, zdi či podlaze v místnosti.

 

Zelená plná pohody

 

Příroda je jí plná a i díky ní je procházka takovým životabudičem i relaxem. Zelená barva – svěží, jednoduše svá a decentní, to je barva přírody, která symbolizuje mladost, svěžest i život sám. Pokud si ji dopřejete v interiéru, máte postaráno o harmonický domov, ve kterém se skvěle odpočívá, relaxuje, ale také pracuje i studuje. Zelená barva dokáže povzbudit všechny naše smysly a mobilizuje i duševní schopnosti. Zelená barva si skvěle rozumí se všemi doplňky, nábytkem i přírodními materiály, které mají svůj původ i vztah v samotné přírodě. V kombinaci s červenou barvou symbolizuje nejen zmiňovaný vánoční čas, ale život sám, který si díky těmto barvám můžete vylepšit i vy.

 

 

Názory

Přidat názor