Blog bydlení

Vánoční hvězda s noblesou ozdobí sváteční stůl

Pokud tíhnete ke všemu přírodnímu a i ve vánoční čas dáváte přednost krásám matky přírody, pak živá vánoční ozdoba v podobě vánoční hvězdy rozhodně nesmí ve vaší domácnosti chybět. Její barevná krása se na vašem vánočním stole bude rozhodně vyjímat.

 

Vánoční hvězda dostojí svému jménu

 

Její název a krása se nese v době vánoc po celém světě a lidé tuto veselou a vděčnou rostlinku s latinským názvem Poincézie berou v květinářstvích i obchodních domech doslova útokem. Ať už si ji domů donesete klasických rozměrů či vyšlechtěnou zakrslou, k adventnímu času se rozhodně hodí. Její zelená barva listů s žlutým žilkováním, která se v pravý čas jako mávnutím kouzelného proutku promění v sytě červenou, aniž byste si vůbec všimli drobných květů, to je interiérová obdoba této rostliny, která ve své domovině v Mexiku dorůstá obřích rozměrů.

 

Vánoční hvězda jako dárek i milá pozornost

 

Vánoční hvězda se stala symbolem vánoc a všech krás, které s nimi souvisí. Proto pokud nevíte co darovat mamince či babičce, rozhodně s vánoční hvězdou nešlápnete vedle. Ráda se stane i milou pozorností v čase vánočních návštěv, interiérovou ozdobou však zůstane po celý rok. Můžete ji vyrobit i vlastnoruční květináč, ozdobit ji něžně jemnou vánoční dekorací a darovat spolu s lahvinkou dobrého vína jako zápisné na sváteční návštěvě.

 

Dekorace v hlavní roli s vánoční hvězdou

 

Díky vánoční hvězdě vykouzlíte v mžiku adventní zákoutí a navíc i za pár korun. Postačí vánoční hvězdu postavit doprostřed misky či na talíř a kolem ní naaranžovat obyčejné šišky. Ty můžete posypat třpytkami, sněhovým aranžmá nebo prostě nechat jen tak. Vtipnými voňavým řešením je i nalepení skořicových tyčinek kolem květináče. Rázem máte originální ozdobu s dokonalou vánoční vůní. Vánoční svíčky v její blízkosti doslova plápolají blahem a velkou výhodou je snadná kombinace s různými druhy barev. Vánoční hvězda totiž nemusí být zdaleka jen červená. Pěstitelé vyšlechtili i druhy s listy v barvě bílé, krémové, růžové i losové a výjimkou není ani citrónový nádech.

 

Netradiční hvězdné vánoce

 

Vánoční hvězdu můžete umístit i jinak než jen v tradičním květináči. Dopřejte si kouzelnou výzdobu pomocí létajících květináčů. Vánoční hvězda je ideální rostlinkou, která bude zdobit vaši domácnost hlavou vzhůru a nad sváteční tabulí se bude ve společenství svých sester rozhodně vyjímat. Pokud toužíte spíše po dekorativní stěně, stačí si pořídit květinový kapsář a zimní čas vyzdobit pomocí této nenáročné rostlinky. No a pokud milujete opravdu neotřelá řešení, pak váš vánoční stromeček už letošní vánoce může zdobit vánoční hvězda usazená do speciálních skleněných baněk. Stačí vložit mech, zakrslou rostlinku se zeminou a hlínu přikrýt mechovou peřinou pro čistou podlahu. Pak už jen chybí pověsit jedinečné baňky na stromeček a vánoce můžou začít.

 

Vánoční hvězda při ulomení větviček či natržení lístku produkuje mléčnou tekutinu, která v kontaktu s kůži či sliznicí může vyvolat podráždění, případně i alergickou reakci. Proto její krásu i své zdraví chraňte před úrazy.

Názory

Přidat názor