Blog bydlení

Vánoční věnec ozdobí každé dveře

Vánoční čas doprovází nejen nakupování dárků, voňavé pečení cukroví, vánoční atmosféra plná očekávání, ale také pilný úklid a s ním spojená také vánoční výzdoba a dekorace. Svou důležitou roli umí sehrát i tradiční vánoční věnec na dveřích, který už zdálky uvítá každou návštěvu a hlásí, že i zde se všichni obyvatelé těší na vánoční čas.

 

Věnec jako symbol vánoc i přírody

 

Vypadá hezky a umí na vaši tváři vykouzlit s každým vaším krokem, který vás přibližuje domovu, úsměv a dobrou náladu. Vánoční atmosféru plnou vánoční výzdoby a dekorací milují především v Americe a anglosaských zemích, ale i u nás v Evropě se s výzdobou „po našem“ nešetří. Věnce mají svůj původ právě u nás v Evropě a jejich symbolika pramení v křesťanství. Věnec symbolizoval uzavřený kruh života, který tepe i v přírodě. Používány byly právě v zimě proto, že vyjadřovaly, že i v zimě příroda stále žije a jednoho dne se opět sluníčko vrátí a zimu zapudí. Dejte tedy vánočnímu věnci šanci a vyberte si z mnoha typů a variant přesně takový, který padne k vašemu životnímu stylu jako ulitý.

 

Přírodní vánoční věnec

 

Je nenápadný, přesto tak něžný a dokonale naplňuje heslo, že i v jednoduchosti je krása. Skvělým zástupcem je prostý šiškový vánoční věnec, který si můžete vyrobit či vybrat přesně tak hustý podle tvaru i množství použitých šišek. S kruhovým základem, tavící pistolí a pořádnou zásobou šišek jej snadno vyrobíte i sami a bílého kouzla vánoc docílíte jednoduše pomocí bílé barvy a třpytek. Úžasně vypadá i zmiňovaný živý zelený věnec, který mohou zdobit jehličí, jmelí i eukalyptus a jeho nevýhodu – pomalé schnutí – můžete otočit ve svůj prospěch. Nikdy totiž nebudete mít na dveřích stále stejný věnec a to ani v předvánočním čase.

 

Dřevo na různé způsoby

 

Dřevo patří k našim životům celoročně, v zimě oceníme hlavně jeho dar dávat nám teplo a také nezbytný vánoční stromeček. Ovšem, vánoční věnec na dveřích z dřevěných větviček je jako vystřižený z tolik oblíbeného provensálského, přírodního či venkovského stylu. Jeho výroba může být lehce pracnější, ale suché proutí, větvičky a použitá dekorace ze sušených bobulovin či nasušeného ovoce a koření rozhodně stojí za to. Dřevo však na vánoční věnec můžete použít i v netradiční podobě – korkový vánoční věnec vypadá více než efektně a rozhodně vesele!

 

Je libo noblesa či kus extravagance?

 

Dáváte-li raději přednost vánoční výzdobě v tradičnějším pojetí jak je u nás zvykem – tedy v záplavě barev a lesku, i pro vás máme samozřejmě nápady na originální vánoční věnce. Zapojíte-li do jeho zdobení děti, o pestrost a nápaditost máte rázem postaráno. Skvělého efektu docílíte i ozdobením věnce klasickými vánočními ozdobami, které používáte na vánoční stromek. Vyhrát si můžete i s barvami ve spreji a o noblesní dojem se pak rozhodně postará barva zlatá.

 

Názory

Přidat názor