Blog bydlení

Vánoční výzdoba šitá na míru. Díl druhý...

Obchody už vyhrávají koledy, pulty se plní vánoční výzdobou nejrůznějších barev, tvarů, velikostí a světélkujících efektů, a vy přemýšlíte, jak si vyladíte své letošní vánoce. Tři styly už jsme v minulém článku prozkoumali, nyní vám představíme další nápady, jak nechat promluvit ducha vánoc u vás doma.

 

Vánoce v minimalistickém stylu

 

Minimalistický styl si na nic nehraje, prostě JE. Nepotrpí si na velkou okázalost ani pompézní oslavu svého bytí. Zkrátka jen tiše zdobí a především slouží. A tak není divu, že i vánoční dekorace se drží těchto praktických mantinelů. Proto rozhodně nečekejte křiklavou a dech beroucí výzdobu, která jde vidět široko daleko. Minimalistická výzdoba dotváří nenápadně atmosféru vánoc, odevšad na vás vyloženě sálá klid a vyrovnanost a až po chvilce rozkoukávání si všimnete drobných a nenápadných detailů, které stojí za vánoční pohodou. Barevné sladění bílých tónů s jemně šedou, stříbrnou a lehce krémovou je přímo dokonalé v decentní kombinaci světle modré či zelené. Vánoční stromeček rozhodně nechybí, možná vás však překvapí, že jeho jedinou ozdobou je jen jemný poprašek sněhových vloček, které vám navodí sněhovou nadílku. Pokud se nechcete rozloučit se světýlky, tomuto stylu sluší drobná tlumená světýlka bez blikajícího efektu a nejlépe se vyjímají na stromečku. V minimalistickém stylu zapomeňte na spoustu postaviček, sošek a ozdob, co však rozhodně musíte mít jsou decentní svíčky na stylových svícnech a ve váze zelené větvičky, jmelí či chvojí.

 

Vánoce na chalupě aneb návrat ke kořenům

 

Jsme národem chalupářů a tak i o vánočních svátcích často utečeme od ruchu velkoměsta do malebné chaloupky ukryté třeba v horách. Ať už v ní strávíte celé vánoce, nebo si jen vyrazíte vyčistit hlavu, i své chalupě dopřejte vánoční výzdobu. Nejen, že vás nebude stát skoro nic, navíc se u ní i krásně odreagujete a zabaví se i vaše ratolesti. Základem je samozřejmě vánoční stromeček, jak jinak než zelená jedlička či smrček. Když přijdou na řadu ozdoby, dejte vyniknout své kreativitě. Nasušte kolečka z jablíček či pomerančů, pohrajte si s vlašskými oříšky, nebo si vykouzlete ozdoby z papíru či slámy. Svou zručnost potrénujte při tvoření vlastnoručního adventního věnce, svícnu z chvojí či jablíčka a nezapomeňte také přibrat na pomoc ostré nůžky a vystříhat sněhové vločky do oken. A protože skoro na žádné chalupě nechybí živý oheň, košík plný dříví, nebo šišek nesmí rozhodně chybět.

 

Vánoční dekorace ve vaší režii

 

Točí se vám hlava z vánočních koled, třpytivých dekorací a vánočních motivů? Nevíte si rady jak dokonale zapadnout do vánočních trendů které zrovna frčí? A víte, co je na vánocích nejdůležitější? Vaše pohoda a dobrá rodinná nálada, kterou si vykouzlíte jen a jen vy. Proto, pokud vás nic z chytrých rad neoslovilo, nebo se bojíte, že nedokážete ten nebo onen styl náležitě napodobit, mějte na paměti jediné. Jsou to vaše vánoce, vaše pocity a váš styl. Hoďte za hlavu všechna pravidla a nakombinujte si vánoční výzdobu jak vám se líbí. Nejdůležitější je jen váš domov a to, abyste se v něm cítili skvěle.

Názory

Přidat názor