Blog bydlení

Vybíráme úložný prostor do dětského pokoje – zaměřeno na hračky

Stejně jako k dětem patří veselý smích, radostné cupitání, hopsání a spousta zábavy, tak v žádném dětském pokoji nesmí chybět spousta nezbytných hraček nejrůznějších druhů, velikostí i tvarů. A tak se dětský pokoj bez chytrých úložných prostorů zkrátka neobejde. Zajistí dokonalý přehled, pořádek, úklid i řád. Stačí si jen vybrat. A je rozhodně z čeho...

 

Postel nemusí sloužit jen ke spánku

 

Odpočinek po dni plném her je samo sebou potřebný, dětskou postýlku však můžete využít i jinak.

Již při jejím nákupu – a začít můžete už tou dětskou – myslete na možnost, zakoupit variantu jejíž součástí je výsuvná zásuvka na hračky či lůžkoviny, využít ji můžete dle libosti. Pokud své ratolesti pořídíte klasickou postel na čtyřech nožkách, rozhodně nezoufejte. Šuplík můžete dokoupit, nebo využít nejrůznější boxy opatřené kolečky i víky proti prachu.

 

Stohovatelné boxy s kolečky i bez

 

Plastové boxy jsou praktické i vděčné. Snadno se udržují, stačí je otřít, vysát či celé opláchnout pod sprchou, nechat uschnout a údržba je hotová. Jsou lehké, snadno se tak přenáší i stohují na sebe, což oceníte hlavně v menším dětském pokoji. Zakoupit je můžete v různých barevných provedeních a když děti odrostou, využít je můžete v dalších místnostech, nebo k uložení sezónního oblečení. Opatřené kolečky umožní i menším dětem snadno přemístit box i s obsahem po pokoji, či za vámi do obývacího pokoje. Zapomenout nesmíme ani na truhly na poklady – malé i velké, dřevěné i plastové, přesně tak akorát na ukrytí tajných pokladů.

 

Kouzlo kapsářů – na zeď i na postel

 

Kapsáře jsou stále oblíbeným prvkem nejednoho dětského pokojíčku. Jejich nejběžnější použití je zejména na zdi u postýlky dítka, chrání jej tak před nepříjemným chladem a udržují dokonalý vzhled stěny, kterou chrání. Děti si mohou do kapsáře schovat vše od pyžamka po hračky či knížky na dobrou noc. Kapsář si však můžete bez obav vybrat a připevnit i k dětské postýlce jak pro miminko, tak i k čelu postele pro odrostlejší dítko. Kapsář se bude skvěle vyjímat i netradičně na dveřích pokoje či na nevyužitém boku skříně.

 

Speciální komody pro děti

 

Že není komoda jako komoda už víme, ty pro děti jsou však skutečným unikátem. Otevřený prostor plný barevných a různorodých plastových boxů ( k dostání jsou i v látkových variantách) dokonale zpřehlední i ty nejdrobnější dětské hračky, drobnosti a nezbytnosti. Díky otevřenému řešení jsou snadno na dosah ruky, nehrozí žádná zranění a uzpůsobit si velikost jednotlivých „zásuvek“ si můžete sami dle libosti a potřeb.

 

Vzdušné koše s víky i k zavěšení

 

Téměř nic nevážící řešení, které však unese hodně a vydrží ještě víc. Koše jsou vzdušným řešením, které snadno v případě potřeby složíte a využijete třeba později. Nejčastěji se využívají jako domeček pro plyšové hračky, právě pro svou vzdušnost. Varianty, které jsou přímo určené k zavěšení na zeď či strop dokonale šetří místo v dětském pokoji a dětem tak nezabírají žádné místo ke hře. Nebojte se je využít i jako dokonale maskované úložiště hraček třeba v šatní skříni. Netradiční, leč praktické.

 

Už vás zaplavila vlna inspirace, jak dětem z nudného úklidu vykouzlit zábavnou hru?

Názory

Přidat názor