Blog bydlení

Vybíráte plot? Máme pro vás žhavé tipy – část druhá

Z první části článku o tom, jaké máme možnosti při výběru plotu k rodinnému domku či zahradě už víme, že nejdůležitější je dát si lidově řečeno na čas a pořádně si svou volbu promyslet. Přeci jen, nekupujeme plot jako rohlíky každý den. K mobilnímu a plastovému plotu  v dnešním díle přidáme i další oblíbené ploty a představíme jejich výhody.

 

Betonový plot ani vichřice neporazí

 

A zvědavcům i zlodějíčkům tento nepřehlédnutelný plot překazí jejich plány. Betonový plot vyniká snadnou montáží, která nevyžaduje ani kopání základů, a i když je vskutku majestátní, ani on nepotřebuje z vaší strany žádné opečovávání. Kvalitní materiál ustojí nejen rozmary počasí, silný vítr i vichřice, ale zároveň vydrží až 50 let stále jako nový a vybírat můžete opět z různých textur i barevného provedení.

 

Nerezový plot je moderní a šik

 

Nejprve vítal zákazníky firem, nesměle si budoval cestičku v roli vstupních branek, a nyní se už zabydluje také u rodinných domků - a že mu to sluší, to musíme uznat. Nerezový plot působí designově velice zajímavě a nabízí mnoho řešení, jak si s jeho pomocí zabezpečit svůj pozemek. Nerezový plot v různém provedení od klasických latěk, přes trubky až po čtvercové profily díky práci designerů působí citlivě a vkusně. Jeho velkou výhodou je samozřejmě životnost, ale také možnost opravdu originálních řešení, která lze z nerezu vykouzlit i dle vašich představ.

 

Dřevěný plot je elegantní klasikou

 

Ustupuje lehce do pozadí, ale zapomenout na něj samozřejmě nemůžeme. I když je potřeba o něj řádně pečovat, nedat šanci škůdcům, sluníčku a udržovat hřebíky a šrouby v bdělém stavu, jistotou je, že dřevěný plot zkrátka stále nejlépe zapadá do přírody. Přírodou je  i ta sebemenší zahrádka u domu a díky pokroku si už nemusíme dřevěný plot představit jen jako laťky v poslušné řadě.

 

Drátěný plot vyniká svou cenovou dostupností

 

Bohužel, občas bývá něco za něco. A tak i když získáte nejlevnější variantu trvalého oplocení, se vzhledem to nebude žádná extra hitparáda. Drátěný plot je ideální vyloženě na zahradu, ale svou službu udělá i u starších rodinných domků a potěší vás i možností vybrat si pozinkované či plastem ošetřené druhy, které vynikají delší životností a antikorozní úpravou – odpadne vám tak natírání. Pokud je však drátěný plot pro vás jediným řešením, nabízí se rada vylepšit jej o přírodní krásu popínavých rostlin, které ve výsledku z drátěného plotu mohou vykouzlit vcelku povedený stylový kousek a vyřeší tak jeho další nešvar – průhlednost. Drátěný plot oceníte i pro jeho snadnou a rychlou stavbu. Pletivo se upevňuje na ocelové sloupky v doporučeném rozmezí, ty můžete klasicky zabetonovat, ale využít i zemní vruty.

 

Názory

Přidat názor