Blog bydlení

Vybíráte pohovku do malého bytu? Inspirujte se!

V žádném obývacím pokoji nesmí chybět k lenošení zvoucí sedací souprava či variabilní pohovka. Jenže, co když se vaše sny o relaxaci a odpočinku rozcházejí s realitou a místo na prostornou a místem překypující sedačku jaksi schází? I pro tyto případy existují nápaditá řešení.

 

V malém prostoru je třeba šetřit místem

 

A to na všech frontách. Před nákupem si jistě důkladně přeměříte své centimetrové možnosti a s papírkem vyrazíte vstříc nákupům. Pokud si však už dáte tu práci, nezahoďte své úsilí nevhodně zvoleným typem sedačky. Nemáme zrovna na mysli její tvar jako takový, ale spíše vzhled a doplňky. Pokud totiž bojujete s prostorem, rozhodně se o vzácné místo nepřipravte širokými područkami, ať už ve formě mohutných područek či opěrek. Ano, jsou jistě pohodlné a hodí se jak pro podložení rukou tak i hlavy, ale v případě, že je u vás doma každý centimetr vzácný, spíše oceníte místo k sezení či lenošení v leže – a polštář si pod hlavu či pod ruku můžete dát kdykoli.

 

Elegantní nožky pro optický efekt i úložný prostor

 

Detaily, které ubírají na prostoru nemusí být vždy na první pohled patrné – důkazem jsou pohovky na nožkách, které oproti sedačkám stojících na podlaze celou svou plochou skutečně opticky přidají na vzdušnosti a místu. Pokud je vám líto nevyužít volný prostor pod pohovkou, můžete to vyřešit jak jinak, než chytře. Stačí si pořídit úložný prostor pod pohovku z mnoha druhů boxů ať už plastových, textilních či kartónových krabic a především vybrat takové rozměry, které na první pohled nepůjdou vidět – stačí když budou o pár centimetrů užší než hloubka sedáku pohovky. Pokud musíte úložný prostor využít na maximum a tedy vybíráte sedací soupravu „až na podlahu“, rozhodně volte tu se zabudovaným úložným prostorem.

 

Funkce rozkladu? Rozhodně se jí nevzdávejte!

 

Moderní rozkládací pohovky s rozkladem na první pohled od těch bez něj často ani nerozeznáte. Designově působí příjemně a rozkládací mechanismy na různé způsoby dokonale nejen rozestelou hostům či vám večer co večer, ale v prostoru dokáží být navíc i velice úsporné. Navíc nemusíte jít při výběru rozkládací pohovky s davem, ale vybrat můžete i oblíbenou kombinaci dvou lenošek, které ve dne sestavíte k sobě dle aktuální nálady a večer jen přisunete k sobě pro dokonalé manželské lůžko. Ani velké námahy se při posouvání nemusíte bát – chytré pohovky mají chytrá kolečka, díky kterým lehce a snadno přesunete pohovku kam právě potřebujete.

Názory

Přidat názor