Blog bydlení

Vylepšete si pohled na přehlížený strop

Moc často k němu nevzhlížíme, snad jen když večer počítáme ovečky nebo když nás chytrá sprška slov donutí převrátit oči v sloup. Přeci jen i tak obyčejná maličkost jako strop v každé místnosti nejen brání propadnutí sousedům do našeho obýváku, ale má také nemalý podíl na našem celkovém dojmu z obývacího pokoje, ložnice, kuchyně i koupelny. Dětský pokoj nevyjímaje.

 

Pozvedněte hlavy

 

Možná sem tam popraskaný, ale téměř stoprocentně bílý. Ano, dlouhá léta si neumíme ani představit, že by náš strop byl vymalován jinou barvou než sněhově bílou. Uzdu své fantazie zvládneme popustit jen v případě stropnic a jejich odstíny pískové, béžové či hnědé vpustíme do svého obývacího pokoje či ložnice. Proč však nedat šanci i takové samozřejmosti, jakou strop bezesporu je? Seberte zbytky odvahy a statečně strop oblékněte do moderního hávu. Třeba na zkoušku jen v jedné místnosti, uvidíte sami, že ostatní pokoje na sebe nenechají dlouho čekat.

 

Barevný strop se postará o nenucenou eleganci

 

Nemusí hned vaše bydlení začít hýřit barvami, strop se tohoto úkolu zhostí stejně dobře jako stěny. Pokud se bojíte experimentovat, přesto ve vás už dlouho hlodá touha po zářivě barevných stěnách, jen odvaha jaksi schází, využijte k tomuto kroku právě strop. Skvěle se barevně vymalovaný hodí nejen k již barevným stěnám, ale i těm tradičně bílým. V sytých i tlumených tónech se dokonale postará o famózní efekt, barevnosti ve vašem interiéru bude však stále tak akorát a i rudě či modře vybarvený strop neubere nic na kráse vašeho stylově zařízeného pokoje. V dětském pokoji si strop o barevnost přímo říká, v koupelně dokáže vykouzlit z dlouholeté nudnosti skvělou proměnu k lepšímu a do obývacího pokoje vnese život. Ložnici nemůžeme ani v nejmenším z této změny vyloučit. Ať už toužíte po romantice či vášni, červená, fialová, tyrkysová i modrá se na stropě bude vyjímat s noblesou. 

 

Strop můžete opticky zvýšit i snížit

 

Je nevyvratitelnou pravdou, že bílá barva vždy interiér projasní a opticky zvětší. Ne vždy však po takové invenci toužíme a v případě vysokých stropů dost možná hledáme opačné řešení. Pokud hledáte řešení jak vysoké stropy snížit, aniž byste museli budovat podhledy, stačí svému stropu dodat barevnější šmrncovní vzhled. Je pravdou, že v případě příliš tmavých barev může pak strop působit dojmem, že na vás padá, to však snadno vyřešíte kvalitním a dostatečným osvětlením, které tuto iluzi dokonale zkrotí. Pokud naopak hledáte řešení, jak svůj nepřirozeně nízký strop zvýšit, vyberte z barevné palety barvy studených tónů, teplé tóny působí naopak intimnějším dojmem a i stroze zařízený interiér dokáže barevně vybarvený strop zútulnit.

Názory

Přidat názor