Blog bydlení

Vyzrajte na chladná rána stylově - s moderními radiátory

V létě jsme z přemíry horkých a extrémně teplých dní a přehřátých interiérů leckdy nevrlí, ale když se do našich obydlí začne pomalu vkrádat nepříjemný podzimní chlad a nakonec i mrazivá zima, ještě s láskou na teplé letní dny vzpomínáme. Vytápění bytu či domu není jednoduchou ani levnou záležitostí, ovšem když si vyberete stylové a funkční radiátory, získáte nejen teplo, ale i pěkné elegantní kousky, které vaše bydlení vylepší i po estetické stránce.

 

Nejen příjemné teplo, ale i významný interiérový doplněk

 

Jistě si snadno vzpomenete na nevzhledné a těžkopádné radiátory z dob dávného socialistického bydlení, které jste se snažili rafinovaně zamaskovat a velmi neradi jste se pouštěli do jejich natírání a ještě méně nadšeně do otírání prachu z nich. Dnes však už obavy o krásu, nejen vašeho obývací pokoje, můžete pustit klidně z hlavy. Ústřední topení dnešních dní je svěží a vytříbené a rozhodně nebude ve vašem příbytku působit jako pěst na oko – tedy, pokud zrovna právě vy nestojíte o skutečné retro bydlení vymazlené do posledního detailu. Inovativní a nadčasové radiátory současnosti jsou nejen různých stylů, designu, ale také parametrů a materiálů – stačí si jen vybrat ten, který vás nadchne svou účinností i krásou.

 

Radiátor pro každou místnost, dům i byt

 

Radiátorů je skutečně nespočet druhů a jejich právoplatným zástupcem jsou bezesporu radiátory litinové, které vynikají nejen vysokou životností, vysokou setrvačností při vyhřívání a téměř bezúdržbovostí. Stále u nich převládá názor, že příliš krásy nepobraly, ovšem jde nejen o úhel pohledu, ale také zpracování samotných radiátorů, které si můžete nechat vyrobit klidně i na míru dle vlastních představ na zakázku. Oproti tomu stojí moderní radiátory, které jsou doslova designové skvosty, za které se nemusíte stydět ani v luxusní vilce. Při jejich výběru dbejte nejen na estetickou stránku, ale také na účinnost vytápění. V koupelně, toaletě či v hale oceníte i stylové žebříkové radiátory, které mohou být i v pestrém barevném provedení a dokáží nejen efektivně vyhřát místnost, ale také usušit ručníky či promoklé bundy a kabáty. Zapomenout nesmíme ani na deskové radiátory, které jsou co se modernosti týká pestrou nabídkou tvarů, tloušťky i velikostí.

 

Před samotným nákupem myslete i na detaily

 

Může se to zdát jako klišé, ale víte kolikrát už se stalo, že lidé plní nadšení z nakupování zapomněli na to nejdůležitější – důkladně si přeměřit, zda se radiátor vejde do místnosti? Svůj výběr tedy začněte s metrem v ruce a důkladnou prohlídkou místností, do kterých chcete radiátory zakoupit. Myslete i na to, že radiátory musí být volně přístupné a zakrývat je pohovkou, těžkými závěsy či snad těžkým nábytkem postrádá smysl a to nejen v otázce žádaného tepla, ale také samotného vzhledu místnosti.

Názory

Přidat názor