Blog bydlení

WC sedátko – nezbytnost, o které se příliš nemluví

V souvislosti s touto nenápadnou drobnosti, která nám skutečně denně naši potřebu zpříjemní, se vedou řeči většinou jen ve smyslu toho, zda ten či onen manžel prkénko zvedá a vrací na své původní místo či nikoli. Pokud už se debata rozjede o kousek víc, možná nad dvojkou vína řešíte, zda je lepší sklápět i kryt sedátka a krapet zabrousíte i do udržování hygieny. Proč však příště neprobrat i pár rad a inspirací z dnešního článku o WC sedátkách a jejich výběru i pestré nabídce?

 

Správný výběr WC prkénka nám dá leckdy pořádně zabrat

 

Dříve byste snadno v obchodě vzali první sedátko, které by vám padlo do oka a bez velkého přemýšlení a přeměřování své kroky směřovali rovnou k pokladně. Jenže naše toalety už dávno nezdobí jednotný styl a tak je i výběr WC prkének podmíněn tvarem a velikostí toalety, včetně jejího designu. Vždy tedy při svém nákupu nezapomeňte důkladně zjistit typ toalety a pro jistotu ji také přeměřit. Dokonce si můžete vytvořit i chytrý nákres v poměru 1:1 a rovnou jej i vystřihnout. Možná si budete připadat trochu legračně, až s ním budete porovnávat WC sedátka v obchodě, budete mít však jistotu, že nebudete muset do obchodu znovu, žadonit o výměnu. Univerzální WC sedátka totiž na chlup přesně pasují jen na malý okruh toalet.

 

WC prkénka od plastových po dřevěné

 

Není snad nikdo, kdo by neznal tradiční plastové prkénko bílé barvy, které je nejen praktické na úklid a údržbu, ale také rozhodně svým stylem neurazí. Pokud však na své toaletě toužíte po něčem originálnějším, pak vás jistě osloví dřevěná WC prkénka a doslova nadchnou odolná sedátka z polyresinu. Dřevěné WC sedátko je vskutku stylové, mnohé také vydrží a nemusíte se obávat ani usednutí na zavřené víko. Ovšem lehce svádí souboj o hygieničnost s klasickým plastovým sedátkem a dojde-li k poškrábání ochranného laku, všudepřítomné vlhko se bohužel postará o jeho krátkou životnost. Duroplastová prkénka s antibakteriální úpravou jsou radostí v každé domácnosti, odolávají mechanickému poškrábání a skvěle bojují s bakteriemi. V případě, že vám doma pobíhají děti rozhodně oceníte WC prkénko s brzdou, která zabrání prudkému spadnutí prkénka. Ochrání tak nejen dětské prstíky, ale také samotnou záchodovou mísu. Speciální textura WC sedátka zase umožní pohodlné posezení téměř jako v křesle, zároveň také zajistí hygienu.

 

I vaše toaleta může být zábavná

 

Legrace není nikdy dost a tak proč si ji nedopřát i na takovém místě jakým je WC. Pořiďte si originální průhledné prkénko, v jehož vnitřní části plují žraloci, delfíni nebo je vtipně naaranžována aplikace ostnatého drátu či žiletek. Věřte, že usedat - zejména návštěvy - rozhodně nebudou v klidu :). Pokud máte doma batole, které se právě učí z nočníku chodit na dospělácký záchod, pak je jistě dobře namotivujete pomocí dětských motivů oblíbených postaviček. A pokud chcete být opravdu originální a posezení si absolutně zpříjemnit či ozvláštnit, pak vás jistě osloví vyhřívaná WC sedátka, nebo dokonce svítící.

Názory

Přidat názor