Blog bydlení

Zahradní dekorace

Zahrada je radostí i chloubou každého zahrádkáře, chalupáře či majitele domku, a je úplně jedno, jestli je malá jako dlaň, nebo štědrá svou rozlohou. Vlastnit kousek zeleného štěstí je starostí, ale především zábavou a odměnou. Vylepšete si své soukromé místo na zemi a čerstvém vzduchu, a vylaďte si svou zahradu praktickou i slušivou dekorací.


Podnikněte výpravu na půdu 

 
Než začnete utrácet v supermarketu - a je vám blízký retro a tak trochu ošoupaný styl, který vdechne vaší zahradě kouzlo dávných časů i vlastní duši - pak vaše kroky nechť směřují výš a výš po vašich schodech na půdu. Určitě tam schováváte pár klenotů po babičce. Staré kolo, žebřiňák, drátované hrnce, oprýskané květináče, vázy, hrnce nebo i zahradní konev. A co s nimi? Stačí je oprášit a vkusně rozmístit po vaší zahradě. Každý takový znovuobjevený kousek se může stát útočištěm pro vaši bylinkovou zahrádku, poslouží jako dokonalý retro květináč, a kolo či žebřiňák budou třešničkou na dortu – stanou se dokonalým místem pro umístění těchto ozdob. Jejich původní účel tak trochu pozměníte, ale vdechnete jim nový život a vaše zahrada bude IN. A prohledat můžete samo sebou i sklep, dílnu či kůlnu. Poklady se skrývají všude.

 
Rozsviťte svou zahradu
 

V létě trávíme na zahradě nejvíce času a díky teplým letním nocím a dnům volna tak s přáteli či rodinou posedíme rádi i do kuropění. Sedět jen při měsíčku má jistě své kouzlo, ovšem, proč si příjemným osvětlením nedopřát kus romantiky, ta přeci k létu patří, a navíc si i posvítíte na cestu, až půjdete pro další lahvinku dobrého vínka. Solární lampy jsou na zahradu jako stvořené. Vyrábí se z nejrůznějších materiálů v pestrých motivech a tvarech. Od klasických, které zapíchnete do země, po světelné řetězy, lampy či barevné lampiony. Přes kamenné, keramické po plastové i drátěné – záleží jen na vašem vkusu. Vdechnout originalitu své zahradě můžete i plovoucím osvětlením, do kterého můžete nasadit i oblíbenou květinu a oživit tak stylově své jezírko. V bazénu pak tento plovoucí květináč se solárním světlem poslouží i jako jedinečný držák nápojů při denním i večerním koupání.
 

Voda sluší každé zahradě


Stylovou tečku vaší zahradě zcela jistě dodá zahradní fontánka. Příjemný a uklidňující zvuk zurčící vody, která navíc zlepší klima vaší zahrady a přiláká spoustu ptáčků, motýlů i hmyzu, který vaši zahradu zbaví nezvaných hostů a vám více než zpříjemní pobyt na vaší zahradě. Zahradní fontánky s osvětlením, mlhovinou, malé, velké i s vodotryskem rozhodně potěší nejen duši, ale také zrak váš i vašich návštěv. Zahradní fontánky můžete vybírat dřevěné, kamenné, litinové či z polyresinu a v provedení vtipném, stylovém i retro, takže si určitě vyberete design, který dokonale sladíte se stylem zahrady i vaším vkusem a přáním.

 

Názory

Přidat názor